Тарталетки з пісочного тіста з кремом і меренгою

Неймовірно красиві тарталетки з пісочного тіста з ніжним кремом і повітряної меренгою – прекрасна прикраса святкового столу! Я дуже давно хотіла спекти не кошики, а саме тарти, адже вони зараз на піку популярності!

Інгредієнти

Тарт (6 тарталеток по 10 см):
90 г вершкового масла Тисяча озер
65 г цукрової пудри
200 р борошна
25 г мигдальної муки Орехпродукт
1 яйце

Крем:
2 яйця
60 г цукрової пудри
10 р крохмалю Dr.Oetker
100 г грушеве пюре Bonne
100 г вершків 33% Чудське озеро

Меренга:
2 білка
140 г цукрової пудри

Тарталетки з пісочного тіста з кремом і меренгою покроковий рецепт

1. Першим ділом печемо тарти. Вершкове масло ріжемо кубиками, додаємо цукрову пудру і мигдалеву борошно, перемішуємо. Вводимо яйце і перемішуємо до однорідності. Поступово додаємо борошно. Скачуємо тісто в кулю. Між двома листами пергаментного паперу розкачуємо до 3 мм. Прибираємо в морозилку на 30 хвилин. Дістаємо тісто, вирізаємо формою дно і укладаємо бортики добре притискна. Знову, але в формочках прибираємо в морозилку на 15 минут.
2. Випікаємо при 160С 25 хвилин. ⠀ Готуємо крем. Яйця збиваємо з пудрою і крохмалем в сотейнику. Додаємо пюре і ставимо на повільний вогонь, постійно перемішуючи до загустіння. Знімаємо з плити, додаємо вершки і збиваємо до однорідності. Ставимо в холодильник. ⠀ Остиглий крем викладаємо на остиглі тарти. ⠀

3. Готуємо меренгу. Збиваємо білки до пінки, вводимо цукрову пудру і поступово збільшуючи швидкість збиваємо до піків. Викладаємо в кондитерський мішок з насадкою. Прикрашаємо тарти і ставимо на 30 хвилин у духовку при 100°. Я ще подпалила пальником для красоты.

Відео рецепт 👇