Торт Дамський Каприз класичний домашній

Як зробити смачний Торт Дамський Каприз класичний домашній простий рецепт.

Інгредієнти

-2 яйця
-1 ст цукру (ст 200 мл)
-80 г слив масла
-2 ст л меду
-1 год л соди
-3 ст борошна

-крем:
-2 яйця
-150 г слив масла
-400 мл молока
-1 ст цукру
-2,5 ст л борошна
-ванілін, трісок солі
-100 г волоських горіхів

Торт Дамський Каприз класичний домашній покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти тесту перемішуємо, крім борошна, ставимо на водяну баню, варимо до пінистого стану. Далі, додаємо ст борошна, перемішуємо до однорідності, варимо 2 хв і прибираємо з огня.

2. Поступово додаємо, перемішуючи, борошно, залишаємо тісто охолонути до кімнатної температури (борошна багато не треба, тісто плотнеет, як остигає). Замішуємо м’яке тісто, ділимо на 5 частей.

3. Розкачуємо кожну частину, випікаємо в розігрітій духовці при температурі 190 З 3-4 хв кожен корж (виходять дуже м’які коржі). Підрівнюємо края.

4. Готуємо крем: цукор з борошном перемішуємо, додаємо яйця, потім молоко, варимо на середньому вогні до загусання. Масло збиваємо з’єднуємо з заварний основою і додаємо подрібнені волоські орехи.

5. Збираємо коржі, оформляємо крихтами від коржів по краях. Я вирішила надати літній настрій і оформила ягодами.

Відео рецепт 👇