Пісочне печиво півмісяць з волоськими горіхами і медом

Як зробити Пісочне печиво півмісяць з волоськими горіхами і медом рецепт простий. Смачне, ніжне, хрусткое, з горіховою начинкою. Одне з наших улюблених печеньок.

Інгредієнти

Тісто
100 г сл. масла
20 г сах.пудри/цукру
50 мл крижаної води
200 р борошна

Начинка
200 г волоських горіхів
100 г рідкого меду
кориця за смаком та бажанням

2 ст. л. сах.пудри для посипання

Пісочне печиво півмісяць з волоськими горіхами і медом покроковий рецепт

1. Просіяне борошно змішала з сах. пудрою, додала масло з холодильника(кубиком), перетерла все в крихту. Поступово додала воду, замісила м’яке тісто. Я робила все це в фудпроцессоре (руки впораються не гірше, перевірено не раз💪). ⠀ Тісто зібрала в ком, розплющила, загорнула в плівку, прибрала в холодильник на 30 хвилин(у мене пролежало довше). ⠀ Приготувала начинку: короткими імпульсами горіхи подрібнила в блендері, додала корицю, мед і знову перемешала.
2. Масу перемішати треба в блендері, вийде густа начинка. Але мене чогось переклинило в бік(забулася), я висипала горіхову крихту в ємність і вже там змішувала з медом, корицею. Варіант скажімо так, не дуже. Горіхова крихта ніяк не хотіла дружити з медом. Але я впоралася, додавши трохи розтопленого масла. ⠀
3. Начинку розділила на 21 рівну частину ≈ 10-13 р. Кожну подкатала в джгутики. ⠀ Тісто розділила на рівні частини: 21 шматочок по 18 р. Кожен шматочок подкатала в кульку, після розкатала тонко в коло d 10 див. На край виклала начинку, згорнула в рол. Краї защипнула, трохи прокатала, надала форму полумесяца.
4. Заготовки виклала на деко застелений. ⠀ Випікала при t 180 ° С ≈ 20-23 хв до легкої золотинки (орієнтуйтеся на свою духовку!!!).Печиво ще теплим обваляти/ посипати цукровою пудрой.