Пиріг Шарлотка з кислими яблуками та корицею у духовці

Як зробити смачний пиріг Шарлотка з кислими яблуками та корицею у духовці простий рецепт 🥮 найпростіша, але така смачна шарлотка, напевно, в дитинстві нікого не залишала байдужим 🤤 Якщо гості на порозі, а солоденького до чаю немає, то цей варіант вас точно врятує.

Інгредієнти

✅ – 1-2 великих КИСЛИХ яблука 🍏
✅ – 4 яйця 🥚
✅ – 100г цукру
✅ – 100г борошна
✅ – 1 ч. л. розпушувача тіста
✅ – 2 ч. л. ванільного цукру за бажанням
✅ – 2. ч. л. кориці за бажанням

Пиріг Шарлотка з кислими яблуками та корицею у духовці покроковий рецепт

1. 4 яйця трохи збиваємо. Додаємо цукор до яєць і збиваємо ще поки маса не посвітлішає і не збільшиться в об’ємі. Просіваємо борошно і додаємо до неї розпушувач. Поступово вводимо в яєчну масу, при цьому перемішуючи. Тісто має бути не дуже густим, як сметана.

2. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо на скибочки. Форму змащуємо вершковим маслом, трохи присипаємо борошном і корицею (можна змішати з невеликою кількістю цукру).

3. Викладаємо на дно форми часточки яблук і заливаємо зверху тістом. Розрівнюємо. Відправляємо в розігріту духовку до 170• на 30 хв. Готовність перевіряйте зубочисткою. Остиглу шарлотку посипаємо цукровою пудрою (за бажанням) і подаємо до столу 🤤

Відео рецепт 👇