Горіховий паска з дріжджового тіста

Самий смачний горіховий паска з дріжджового тіста в духовці простий рецепт 🐣 Необхідні інгредієнти на 1 великий паска і 1 маленький (можна зробити 5-6 маленьких пасок).

Інгредієнти

🔸Борошно-500-530 гр.
🔸тепле Молоко 200 мл
🔸Вершкове масло – 100 гр.
🔸Яйце 1шт. +2 жовтки ( білки знадобляться для начинки)
🔸Цукор 100 гр.
🔸Сіль 0, 5 ч. л.
🔸Дріжджі 8г.
🔸Ванілін

Начинка:
🔸Білки -2 шт.
🔸Цукор -180 гр.
🔸Волоські горіхи 180 гр. ( подрібнити)

Горіховий паска з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Приготувати опару, змішавши 1 ст. л. борошна із загальної маси, цукор-1 ст. л., дріжджі 8 гр., молоко тепле 3-4 ст. л., так само із загальної кількості, дати опарі підійти близько 15 хв. Потім додати до неї яйце і два жовтки, цукор, сіль, розтоплене вершкове масло, молоко і ванілін, перемішати і постелено додавати борошно. Має вийти м’яке тісто, яке не липне до рук, викласти в посуд, змащену рослинним маслом і дати тісту підійди і збільшиться. ⠀

2. Приготувати начинку: На водяній бані нагріти білки з цукром, перемішати, щоб цукор розчинився, не потрібно масу кип’ятити, потім додати лимонний сік і збити до міцних піків (на цьому етапі потрібно прибрати в чашу невелику кількість безе для прикраси паски), потім додати волоські горіхи і добре перемішати. (Якщо не прикрашати безе, то не можна гріти білки, а відразу збивати і з’єднати з горіхами).

3. Коли тісто підійшло, розділити на частини і сформувати паска, як покривно на відео. Якщо використовувати іншу начинку, бажано тісто перш змастити маслом і тільки після цього додати начинку, з горіховою начинкою цього робити не потрібно ) викласти у форму і дати куличу збільшиться в розмірі. ⠀

4. Випікати в розігрітій до 170° духовці. Великий паски я випікала за 1. 40 хв., а маленький за 50 хв. ( орієнтуйтеся по своїй духовці і готовність паски, визначайте за допомогою сухої палички).

5. Далі паска прикрасити вашої фантазії і насолодитися його вкусом.

Відео рецепт 👇