Горіхова Пахлава в цукрово медовому сиропі

Як смачно зробити Горіхова Пахлава в цукрово медовому сиропі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто
400-430 г борошна
1/2 ч. л солі
1/2 ч. л дріжджів
1 ч. л цукру
75 г масла вершкового
75 г сметани
Яйце
100 г молока

Начинка:
500 г горіхів
150 г цукру
1 ч. л кориці
1 ч. л кардамону

Сироп
100 г цукру
50 г меду
100 г води
1 ст. л лимонного соку

Горіхова Пахлава в цукрово медовому сиропі покроковий рецепт

1. Тісто.
Дріжджі розчинити в половині молока, додати цукор і ложку борошна, накрити плівкою і залишити набухати». Після цього з’єднати всі інгредієнти і замісити тісто. Розділити тісто на 12 частин (2 частини побільше і 10 поменше).

2. Начинка:
Для начинки змішати всі інгредієнти (горіхи посікти або перемолоти в блендері)
Додатково 150 р масла сливочного.
3. Сироп:
Довести сироп до кипіння і уварити кілька минут.
4. Збірка:
Масло розтопити. Взяти шматочок тіста побільше, розкачати в тонкий пласт, викласти на деко, змастити вершкового маслом, посипати начинкою, далі знову тонкий пласт тіста (тісто прям дуже тонко розкачуємо), масло, начинка, знову пласт, начинка і т,д. в кінці другої великий пласт тіста. Защипнути всі края.

5. Зробити надрізи у вигляді ромбів по всьому «пирога», змастити жовтком, прикрасити за бажанням горіхами, відправити в духовку на 20 хвилин на 190 гр. дістати з духовки, знову зробити надрізи по тих же місцях і полити половиною сиропу, знову прибрати в духовку на 15 хвилин, потім дістати і вилити залишки сиропу, знову в духовку хвилин на 10-15, дістати і одразу розрізати на шматочки, тому що потім розрізати буде нереально.