Шоколадно-банановий кекс у духовці

Як-то в одній пекарні я побачила, що вони роблять не стандартні великі кекси, а дуже симпатичні маленькі! Вони так здорово виглядали, що вразили мене в саме серце ❤ Вирішила, що мені просто необхідно приготувати кекс такого ж розміру. Виявилося, що таку форму можна придбати в кондитерському магазині без всяких проблем! Як приготувати смачний шоколадно-банановий кекс рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

1. Переспілі банани – 80 грам
2. Цукор – 70 грам
3. Яйця – 45 грам
4. Рослинна олія – 25 грам
5. Молоко – 25 грам
6. Сода – 4 грами
7. Борошно – 80 грам
8. Сіль – маленька щіпка
9. Горіхи – 30 грам
10. Шоколадна крихта – 30 грам
11. Слайс банана – прикраса
12. Цукор – опціонально

Шоколадно-банановий кекс у духовці покроковий рецепт

1. З банана зробити пюре. Яйця збити з цукром. Об’єднати разом з пюре банана. З’єднати масло + молоко. З’єднати борошно + соду + сіль. Поєднати горіхи + шоколадну крихту. У горіхову суміш додайте чайну ложку борошняної суміші, перемішайте. В яєчну суміш поперемінно додавати те молочну суміш, то борошняну, після кожного разу добре перемешивая.
2. Після додаємо горіхову суміш і перемішуємо лопаткою. Форму змастити маслом, покласти пергамент. Викладаємо тісто, розрівнюємо. Зверху прикрашаємо слайсом банана і присипаємо зверху сахаром.

3. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40-45 хвилин. Перевіряємо на суху шпажку. Даємо охолонути у формі, виймаємо. Можна зверху посипати цукровою пудрою. Нарізаємо на шматочки і подаємо до чашечки ароматного чаю! Приємного апетиту!