Сирний пиріг з маковою начинкою і персиками

Всім привіт! Сьогодні готуємо сирний пиріг з маковою начинкою і персиками рецепт в духовці.

Інгредієнти

Для тесту:
Цукор – 50 грам
Жовтки – 2 штуки (або яйце – 1 штука)
Ванілін – ¼ чайної ложки
Розпушувач – 2 чайні ложки
Сир – 125 грам
Молоко – 3 столові ложки
Борошно – 200 грам
Рослинна олія – 4 столові ложки

Для начинки і посипання:
Вершкове масло м’яке – 100 грам
Лимонний сік – 1 столова ложка
Персики або абрикоси консервовані – 1 банку (850 мл)
Мак для випічки – 200 грам
Борошно – 150 грам
Цукрова пудра – для посипання
Білки – 2 штуки
Цукор – 75 грам

Сирний пиріг з маковою начинкою і персиками покроковий рецепт

1. Для початку 2 білки відокремити від жовтків. Для тесту нам знадобляться тільки жовтки. Додаємо 125 грам сиру, 3 столові ложки молока, 4 столові ложки рослинної олії, 50 грам цукру. Все перемішуємо до однорідності. Додаємо 200 грам борошна, 2 чайні ложки розпушувача, Ванілін на кінчику ножа. Замішуємо тісто, воно не повинно липнути до рук. Розподіляємо тісто по дну і боків форми. У мене – діаметром 22 см.

2. Форму потрібно попередньо змастити олією. Тепер приготуємо штрейзель для посипання пирога. Для цього в миску висипаємо 150 грам борошна, 50 грам кондитерського маку, 50 грам цукру, додаємо 100 грам м’якого вершкового масла. Все перемішуємо, щоб вийшла крихта. Тепер приготуємо начинку. 2 білка збиваємо в густу піну з 2 столовими ложками цукру. Додаємо 1 столову ложку лимонного сока.

3. Ще раз трохи збиваємо. Для начинки важливо використовувати якісний мак, потрібно приблизно 150 грам. Акуратно все перемішуємо лопаткою, щоб білки залишилися пишними. Білкову масу викладаємо у форму поверх тіста. Зверху викладаємо консервовані персики або абрикосы.

4. Потім посипаємо макової крихтою. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 40 хвилин. Готового пирога даємо охолонути у формі, потім звільняємо від кільця. Як бачите, тісто у мене трохи темніше, ніж потрібно. Якщо хочете, щоб тісто так не румянилось, то замість жовтків використовуйте 1 яйцо.

5. Але, в цілому, воно вийшло м’яке, не сухе. Перед подачею пиріг можна посипати цукровою пудрою. Цей маковий пиріг виходить не нудотним. Ви можете регулювати кількість цукру на свій смак. Приємного апетиту!