Пісочний пиріг з яблуками і крихтою в духовці найсмачніший

Як смачно зробити Пісочний пиріг з яблуками і крихтою в духовці найсмачніший рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Яблучний пиріг, який підкорив моє серце 💘 Вперше я спробувала його в Калінінграді, і мої смакові сосочки були просто в захваті від такого розмаїття текстур в одному пирозі 😋

Інгредієнти

Пісочна основа:
180г борошна
1/2ст.л. цукру
1/2ч.л. щіпка солі
110г масла
30-45мл холодної води

Начинка:
0,8-1 кг яблук (краще 2 сорти)
лимонний сік
150г цукру
1/2ч.л. кориці
щіпка мускатного горіха
55г масла
1ст.л. крохмалю

Крихта:
75г борошна
60г цукру
1ч.л. кориці
70г масла
1/2ч.л. солі

Пісочний пиріг з яблуками і крихтою в духовці найсмачніший покроковий рецепт

1. Змішайте всі інгредієнти для основи. Воду додаємо в кінці. Вода і масло повинні бути холодними! Відправляємо тісто в холодильник. Для начинки очищаємо і нарізаємо яблука. Змішуємо їх з лимонним соком, цукром, спеціями. Тушкуємо яблуці у вершковому маслі на середньому вогні 5-7 хвилин, періодично помешиваем.

2. Вони повинні стати трохи м’якими. Додаємо крохмаль, перемішуємо і знімаємо з вогню. Зливаємо з яблук рідина, яку відправляємо назад в сковороду. Доводимо до стану карамелі, постійно помешивая.

3. Змішуємо яблука і карамель, і коли начинка повністю охолола викладаємо її в форму, в яку ми вже виклали розкачану основу. Для крихти змішуємо розтоплене масло з усіма іншими ингредиентами.

4. Посипаємо зверху крихтою і випікаємо ~1 година (час може відрізнятися, головне, щоб сам пиріг подзолотился). Дайте пирогу повністю охолонути, і тільки тоді нарізайте його!

Відео рецепт 👇