апельсиновий Пиріг манник

Як зробити смачний пиріг апельсиновий манник рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

8 ст. л. пшеничного борошна
1 ¼ склянки манної крупи
1,5 ч. л. розпушувача
1 ч. л. порошку куркуми
3/4 склянки цукру
1 ч. л ванільного екстракту
1 стакан рослинного молока
9 – 11 ст. л. рослинного масла
1,5 ст. л. апельсинової цедри (1 великий апельсин)
4 краплі екстракту квітів апельсина (необов’язково)
Листя м’яти або нарізаний апельсин для прикраси

апельсиновий Пиріг манник покроковий рецепт

1. Застеліть форму для випічки пергаментним папером і змастіть її маслом. ⠀ ⠀ Розігрійте духовку до 180 C . ⠀ ⠀ У мисці змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, манну крупу, розпушувач, куркуму і цукор. ⠀
2. Додайте вологі інгредієнти (екстракт ванілі, молоко, рослинне масло, екстракт квітів і цедру апельсина) і перемішайте до отримання однорідної маси. ⠀ Перекладіть у форму і випікайте ~45 хвилин або поки зубочистка не буде виходити чистою. ⠀

3. Залиште пиріг у формі при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім переверніть форму і дістаньте пиріг. ⠀ Перед подачею прикрасьте шматочками апельсина і листям м’яти 🧡🌿