Як темперувати шоколад правильно

Ідея подарунка до 8 березня або міні-урок на тему: як темперувати шоколад правильно? 🍓 ❓По-перше, навіщо шоколад темперувати? Можна ж і так його розтопити, вмочити в нього ягоду, і все буде чікі-пуки😋 Звичайно, можна просто розтопити.
Але якщо ви плануєте цю шоколадну ягідку дарувати, складати з неї букет, загалом, переміщати при кімнатній температурі. Вам обов’язково потрібно зробити так, щоб шоколад не танув на ягоді, не залишав сліди на руках і поверхні. Для цього на допомогу приходить темперирование⭐️ 👩🔬
Мета темперування — кристалізація какао-масла в шоколаді, для первинної підготовки його до подальшого застосування. В процесі темперування какао-масло в шоколаді приймає стійку кристалічну форму та шоколад після нагріву не тане👍 ⭐️Є багато варіантів, як це зробити. Розказую самий простий:

Інгредієнти

Хороший шоколад у каллетах
Контейнер для топления шоколаду
Скляна ємність для охолодження шоколаду
Лопаточка силіконова
і мікрохвильовка

Як темперувати шоколад правильно покроковий рецепт

1. Скляну ємність відразу ставимо охолоджуватися в морозилку. Беремо шоколад і відправляємо його в жароміцну ємність, бажано в звичайний контейнер без кришки. Відправляємо в мікрохвильову піч на 20 с, дістаємо, перемішуємо. Далі гріємо ще 20 с, дістаємо, перемішуємо (загалом, топимо короткими імпульсами).
2. І так справах поки МАЙЖЕ ВЕСЬ шоколад не розтопиться. Нам потрібно, щоб залишилося ще трохи не розтопленим каллет. Якщо є термометр, то грійте темний і молочний шоколад до 45 градусів, а білий до 40.
3. Далі активно вимішуємо шоколад лопаткою, поки не розійдуться всі каллеты. Потім різко переливаємо шоколад в охолоджену ємність і швидко перемішуємо шоколад.

4. Коли тарілочка нагріється від шоколаду і шоколад трохи охолоне, а всі каллеты в ньому розійдуться, можна занурювати в нього полуничку🍓 або зефірки, банани і взагалі все що завгодно!