Профітролі в шоколаді

Як зробити Профітролі в шоколаді🤎 Це дуже смачно, обов’язково спробуйте приготувати!

Інгредієнти

(на 25 шт.)

Тісто:
• Вода – 120г
• Вершкове масло – 60г
• Цукор – 1 ч. л.
• Сіль – 1/4 ч. л.
• Борошно – 90г
• Яйця +/- 2 середніх

Крем:
• Молоко – 250 мл
• Цукор – 70г
• Ванільний цукор – 10г
• Крохмаль кукурудзяний – 20г
• Яйця – 1 шт.
• Вершки 33% – 200г

Шоколадний ганаш:
• Темний шоколад – 50г
• Молочний шоколад – 50г
• Вершки 33% – 80г

Профітролі в шоколаді покроковий рецепт

1. Спочатку готуємо крем:
1. У каструлю додати яйця, цукор, крохмаль. Все перемішати, додати молоко, перемішати. Варити крем до загустіння, після охолодити.
2. В іншій мисці збиваємо вершки до щільності.
*Щоб вершки добре взбились миску, віночки і вершки покладіть в морозильник на 5 хв. перед збиванням
3. Після, потрібно об’єднати збиті вершки і добре охолоджений заварний крем.

2. Тісто:
1. З’єднайте в сотейнику воду і масло. Поставте на середній вогонь і чекайте, поки масло розтопиться. Додайте щіпку солі і цукор.
2. Зніміть з вогню, всипте всю муку, ретельно перемішайте, щоб вийшло гладке тісто без грудочок.
3. Поверніть тісто на вогонь і помішуйте, поки на дні сотейника не з’явиться тонка біла скоринка.
4. Дайте тісту трохи охолонути.
5. Яйця збийте вінчиком. Вводите яйця в остигле тісто тонкою цівкою, потроху, щоразу перемішуючи. Яєць може знадобитися більше або менше, Тісто повинно повільно стікати з лопатки утворюючи довгий трикутник з рівними, не рваними краями.
6. Перекладіть тісто в мішок і отсадите тісто на деко, покрите папером для випічки, залишаючи відстань з урахуванням, що в процесі випікання вони збільшаться в 2 рази. (Повинно вийти 25-27 шт. Відсаджуйте не багато тіста)
7. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці 30-35 хв при 190°
8. Готові охолоджені профітролі наповнюємо кремом.
9. Готуємо шоколадний ганаш: вершки нагріти до кипіння (не кип’ятити) і залити ними шоколад. Залишити на 2-3 хв і добре перемішати. Готове))
10. Профітролі перекладаємо в будь-яку ємність і заливаємо шоколадом. Відправляємо в холодильник на пару годин, і готово! Їсти ложками, як тортик. Це дуже смачно💔