Домашні пряники з житнього борошна з яблуками

Як смачно зробити Домашні пряники з житнього борошна з яблуками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Це супер тульський пряник , від якого ви будуте закочувати очі мимоволі від задоволення 😍 я ніколи ще так нічого не смакувала 🤤🤤 Тепер хочу поекспериментувати з начинкою ) але поки вам класичний рецепт ,терміново біжіть готувати , інакше вважайте життя прожите даремно 😆.

Інгредієнти

Кбжу на 100 гр: 208/4/3.5/41.5
На 1 шт: 339/6.5/5.6/67.6

Треба на 3 великих пряника:
Кокосовий цукор – 80 гр.
Вода- 65 гр.
Борошно житнє ц/з-170 гр.
Імбир 1/3 ч. л
Кориця 1/2 ч. л
Гвоздика 1/4 ч. л
Мускатний горіх 1/4 ч. л
Сіль пару щіпок
Сода -5 гр.
Кокосовий паста – 20 гр.
Підсолоджувач за смаком

Начинка:
Яблуко – 1 шт (129 гр.)
Вода – 20 гр
Підсолоджувач

Домашні пряники з житнього борошна з яблуками покроковий рецепт

1. Яблука очистіть від насіння і шкірки. Пробити заглибним блендером разом з водою і підсолоджувачем Покласти в сотейник і трохи уварюють на плиті. Воду і цукор, доведіть до кипіння і відразу знімаємо з плити. Повністю охолодити. В остиглий сироп додаємо кокосову пасту, спеції, соду, сіль і підсолоджувач за вкусу.
2. Добре перемішуємо. У просіяне борошно виливаємо рідку суміш і замішуємо однорідне, трохи липке тісто. Ділимо його на шість рівних шариков.
3. На силіконовий килимок кладемо кульку тіста, зверху пергамент і по пергаменту розкачуємо кожен шматочок, якщо не хочете морочитися, то просто присипте поверхню додатково борошном і розкачати кожну кульку (приблизно товщина 6-7 мм).
4. В середину викладаємо начинку залишаючи трохи місця від краю. Зверху покладіть другий круг і защипуємо краю. Зубочисткою зробіть пряник кілька дірочок, для виходу пара.

5. Ставимо в розігріту до 200 гр духовку на 14 хвилин. Дістаємо, змащуємо за бажанням зверху сиропом топінамбура і даємо повністю остыть.