Торт Медовик з сметанним кремом

Цей торт вийде у кожного! Як зробити торт Медовик з сметанним кремом рецепт простий. Я використовувала в цей раз цільнозернове борошно пшеничне, тому коржі трохи темного кольору, з білою мукою вийде ще гарніше, хоча на смак це ніяк не відбилося.

Інгредієнти

309ккал Б5,3 Ж14 У39,6

Борошно 450г+ 50г для розкочування
Вершкове масло 90г
Цукор 180г
Мед 120г
Сода 1,5 ч. л
Яйця -3шт
Сметана 25% -700г
Згущене молоко – 300г

Торт Медовик з сметанним кремом покроковий рецепт

1. В каструлю з товстим дном відправляємо цукор, масло, мед і ставимо на середній вогонь. Постійно помішуємо і як тільки маса почне закипати, знімаємо з плити. Додаємо соду, ретельно перемішуємо, ви побачите як маса побіліє і почнеться підніматися. Даємо охолонути хвилин 10-15. Потім по одному додаємо яйця і збиваємо (або добре перемішуємо до однорідного стану. Додаємо просіяне борошно і замішуємо не круте тесто.

2. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Деко застеляємо пергаментним папером. Викладаємо необхідну кількість тіста і посипаємо добре борошном. Розкочуємо пласт приблизно потрібної форми товщиною 2-3мм. Перед випіканням прикладаємо форму, щоб переконатися в правильному размере.

3. Випікаємо 3-5 хвилин (у мене вийшло 4хв) до рум’яного стану. Дуже важливо не перетримати коржі, інакше вийде сухе печиво. На готовий корж прикладаємо форму, натискаємо. Прибираємо зайві залишки, вони нам знадобляться для фінальної обсипання. Повторюємо також з рештою тестом. Крем: сметану змішуємо з згущеним молоком до однорідної состояния.

4. Важливо взяти хорошої якості згущене молоко, в складі якої тільки молоко і цукор. Збираємо торт бажано в рознімної формі, щоб добитися ідеально рівної форми, але можна і без. Щедро змащуємо корж сметанним кремом і кладемо поверх наступний корж не придавлюючи і тд. Відправляємо на ніч в холодильник мінімум на 3-5год). Після, подрібнюємо в крихту залишки від коржів і обсипаємо повністю торт.

Відео рецепт 👇