Домашня більовська пастила з яблук у духовці

СМАЧНО НЕРЕАЛЬНО. Як приготувати смачну Домашню белевську пастилу з яблук у духовці рецепт простий. Сушиться не швидко, але вашого часу витрачено буде небагато. Я знайшла рецепт, і трохи підправила. У вас повинно точно вийде. 1 лист – 1 кг яблук. Раджу робити відразу два, але пропорції я вам напишу на один.

Інгредієнти

Яблука зелені – 1 кг
Яєчний білок 1 яйця
Цукор – 180 г

Домашня більовська пастила з яблук в духовці покроковий рецепт

1. Яблука розрізаємо, очищати їх не треба. Випікаємо 25 хвилин при 180. Далі перетворюємо на пюре і пропускаємо через сито (мабуть це буде самий трудомісткий процес – хвилин 10, решта все дуже швидко). З 1 кг яблука виходить 500 г пюре. Готове пюре прибираємо на годину в холодильник. Вже охолоджене пюре збиваємо міксером. Маса почне біліти і стане більш стійкою. Далі додаємо білок і продовжуємо збивати до міцних піків. Далі додаємо частинами сахар.

2. Збиваємо поки він повністю не розчиниться. Спробуйте, якщо цукор не відчувається, значить готово. НЕ ЗАБУДЬТЕ відкласти 2-3 ст. л. цієї маси, вона нам знадобиться в кінці. Все інше викладаємо на деко, застеленому пергаментним папером (вибирайте якісну – силіконізоване). Розрівнюємо, товщина повинна бути не менше 1 см і прибираємо в духовку на 5-6 6 годин при 80 градусах. Дверцята духовки залиште прочиненими (я зазвичай вставляю ложку, тоді дверцята не закрывается.

3. За 6 годин (як було обіцяно в рецепті) моя пастила висохла тільки зверху. Тому я її дістала , перевернула і випікала ще 50 хвилин при тій же температурі , але додала режим конвекції. Коли будете перевертати будете знімати пергамент, він відходить складно. Спробуйте змочити водою. Коли з двох сторін пастила підсохла я розрізала її на 6 частин (але краще відразу випікати 2 пласта на 2-х деках на 2 кг яблук)

4. Тут нам якраз і знадобиться залишилася яблучна маса, збираємо як тортик змащуючи тонко кожен корж яблучним пюре – 6 шарів (останній не змащуємо І прибираємо ще на 2 години в духовку при 80 градусах з відчиненими дверцятами на режимі верх-низ без конвекції. Залиште її на 10 годин отстояться.

5. Я залишила на ніч. А потім вже насолоджуйтеся свіжої бельовський пастилою. Домашня не порівнянна з магазинной.

Відео рецепт 👇