Чізкейк без випічки з желе зверху

Як зробити Чізкейк без випічки з желе зверху рецепт простий. Це був мій іменинний торт) Звичайно задовго до днюхи я планувала спекти саме торт, а не чіз без випічки. Але духовка послала мене додому і вирішила піти на тривалий лікарняний. Настрій було зіпсовано і готувати бажання не було від слова зовсім. Одне радувало, що такі чізкейки любить син.Він їх просто обожнює😋

Інгредієнти

200 г печива
100 г сл.масла
400 г вершкового або
сирного сиру
350 мл вершків(від 33%)
150 г сах. пудри
10 г ван. цукру
10 г желатину
60 мл води
сік половини лимона

Чізкейк без випічки з желе зверху покроковий рецепт

1. Чізкейк можна прикрасити й урізноманітнити за своїм смаком і бажанням. Я вибрала полуницю і прозоре желе. ⠀ ФОРМА Ø 20 см. Дно форми застелити пергаментом (або підкладку), бортики застелила ацетатної плівкою(я використовую щільний файл). ⠀ Печиво подрібнила в дрібну крихту. Додала розтоплене масло, перемішала. Крихту виклала у форму, добре утрамбовала, прибрала в холодильник. ⠀ Желатин залила холодною водою, залишила для набухання. ⠀
2. Холодні вершки (це означає, що вони повинні бути з холодильника☝🏻) збила з 2 ст. л. сах. пудри. Вони повинні тримати форму, але залишитися м’якими. ⠀ Набряклий желатин прогріла до повного розчинення (не кип’ятимо☝). ⠀ Сир і сік лимона повинні бути кімн. tº. ⠀ Сир поєднала з пудрою, що залишилася, додала ван.цукор, трохи перемішала міксером. Додала сік лимона, перемішала. Далі додала желатин. Він теж повинен бути приблизно такої ж температури, як і сыр.
3. Вводити краще тонкою цівкою, при цьому постійно перемішуючи масу міксером(на низькій швидкості). Я про це просто забула, за що і поплатилася структурою. Добре хоч на смак це не вплинуло). Ось воістину вам яскравий приклад того, що готувати треба з гарним настроєм, а не в засмучених почуттях. ⠀
4. В декілька етапів в сирну масу ввела збиті вершки. Перемішала міксером на низькій швидкості(краще лопаткою) до однорідності. ⠀ Готову масу виклала у форму, разровняла, прибрала в холодильник до застигання. ⠀ Коли маса трохи схопилася, прикрасила полуницею, знову прибрала в холодильник. Приблизно через годину залила желе, знову прибрала в холод-до до повного застигання (на ніч).