Гарбузовий крем брюле без пальника

Крем-брюле без пальника, але з гарбузом і джином🎃 Продовжуємо кулінарні експерименти і спроби утилізувати залишки колишньої розкоші в холодильнику і барі🤓 В цей раз це буде солодке — крем-брюле. Як розумієте, такою річчю, як пальник для цієї справи я обділений, замість неї буде гриль духовки🤔 Як зробити Гарбузовий крем брюле без пальника рецепт простий.

Ну що ж, подивимося, що з цього вийде і як воно на смак🤗… Пара годин очікувань, крем повинен охолонути і тільки після цього його можна запхнути в жерло духової шафи і спробувати зробити до нього додаткове слово брюле😅

А добре, все на місці, гарбуз, джин, ніжність крему і навіть невелика скоринка. Під час виготовлення допустили помилку і посипали коричневим цукром, не треба так, у нього інша температура плавлення і вийшло не зовсім ідеально, але вкууусно😎

Пристебнути ремені, привести крісла у вертикальне положення, гул турбін, поки-поки +21, море, затишок, кава в турці вранці, привіт +12, гул, сльота, північний річковий вокзал і гул кавоварки🛫

Інгредієнти

На 3 великих або 6 маленьких рамекинов👇
— ¾ склянки гарбузового пюре
— 300 мл жирних вершків 33-35%
— ½ ч. л. меленого кардамону
— ½ ст. цукрової пудри
— 4 яєчних жовтка
— 30 мл джина
— ванільний екстракт
— цукор для скоринки

Гарбузовий крем брюле без пальника покроковий рецепт

1. Гарбуз запекти, остудити і перетворити на пюре. Або відразу взяти готове. В ковшике змішати гарбузове пюре, вершки і мелений кардамон. Довести до кипіння на слабкому вогні, постійно помішуючи. На це піде 7-10 хвилин. Зняти з вогню, залишити на 10 хвилин. Жовтки, ванільний екстракт і цукрову пудру змішати до однородности.
2. Влити до жовтків ополоник гарбузово-вершковою суміші, ретельно перемішати, щоб яйця не згорнулися. Яєчну суміш влити назад в сотейник, перемішати, додати джин і знову перемішати. Розлити по рамекинам. У велику форму з високими бортами поставити рамекины і влити окріп так, щоб він доходив до середин формочек.
3. Відправити конструкцію в духовку при 150 градусах на 15-30 хвилин, залежно від розміру рамекинов. Готовий крем-брюле повинно схопитися по краях і тремтіти в серединці. Рамекины остудити і прибрати в холодильник на 4-6 годин або на ніч. Перед подачею посипати крем-брюле цукром і обпалити пальником. Або поставити в духовку під гриль на 3-5 хвилин для карамельної корочки.