Пряне печиво без меду

Як зробити Пряне печиво без меду рецепт простий на Новий Рік. Який Новий Рік без печива з прянощами? Тільки я вирішила зробити печиво з медом, а глюкозным сиропом, тому це печиво ідеально підходить для людей, у яких алергія мед ☺️ Печиво готується дуже легко, спеції можете додавати будь-які, головне, щоб вони вам подобалися.

Інгредієнти

1. Глюкозний сироп – 85г
2. Ванільний цукор – 30г
3. Лимонний цукор – 20г (або звичайний цукор)
4. Сік лимона – 1 ч. л.
5. Імбир мелений – 1,5 р
6. Кориця – 1г
7. Мускатний горіх – 0,2 р
8. Боб тонка – 0,2 р
9. Флер де сол – щіпка
10. Масло вершкове – 60г
11. Яйце З – 1 шт
12. Борошно – 125г + 120г
13. Розпушувач – 3г

Пряне печиво без меду покроковий рецепт

1. Глюкозу, цукор, лимонний сік і спеції змішати в каструлі з товстим дном і поставити на вогонь. Довести до кипіння помішуючи. Після закипання відразу зняти з вогню і додати холодне вершкове масло (82,5% жирності) і перемішати до однорідності. Додати в масу яйце і ретельно перемешать.
2. Всипати першу частину борошна і перемішати. Грудочок бути не повинно. Залишити масу відпочити на 45-50 хвилин при кімнатній температурі (можна накрити плівкою в контакт). Борошно змішати з розпушувачем. Додати в тісто і вимісити однорідне, і гладке еластичне тісто. До рук воно не повинно липнути, якщо липне, то додайте ще трохи муки.
3. Стіл припылить борошном, розкачати тісто товщиною 0,5-0,3 (тонше не потрібно, інакше будуть сухарики 😱) Випікаємо на перфорованому килимку (це важливо) при 180 градусах 7-10 хвилин (чим тонше печиво, тим менше часу на випічку).
4. Готове печиво остудити на деку, прикрасити за бажанням і насолоджуватися! 🤤 Печиво виходить дуже ароматним, трохи хрусткому і гарного світлого відтінку! З цієї кількості інгредієнтів виходить близько 20 печенек.