Торт Сметанник з лимоном кремом

Як зробити Торт Сметанник з лимоном кремом рецепт простий 🎅🍋 Ще один варіант тортика на новий рік, коли Медовик або Наполеон вже набридли 😛🎅😂 Ці сніжинки з мастики просто моя любов для зимових тортиків… Відразу новорічний вигляд з ними, правда ж? 🔥❄️👌 І готувати їх простіше нікуди, головне, плунжер купити🤘 Тортик виходить з покриттям приблизно 18 см, висота 11, вага 2350 м без декору. Якщо хочете нижче, робіть в кольуе 20-22 див.

Інгредієнти

Тісто для коржів 16 см) :
Згущене молоко 320 р
Вершкове масло 95 р
Сметана (20%) 360 р
Яйця 55 р
Борошно 140 р
Кукурудзяний крохмаль 40 г
Сода 8 р

Сметанний крем:
Сметана (30%) 700 г
Цукрова пудра 160 р
Цедра 2 лимонів

Лимонний крем:
Лимонний сік 120 р
Яйця 120 г
Цукор 95 р
Вершкове масло 60 г
Кукурудзяний крохмаль 8 р
Листової желатин-3 г

Крем для покриття:
Вершкове масло кімн. температури 150 р
Вершковий сир 500 р
Цукрова пудра 90 г

Торт Сметанник з лимоном кремом покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти кімнатної температури. З’єднуємо вершкове масло зі згущеним молоком, збиваємо. Додаємо яйця, збиваємо. Додаємо сметану. Збиваємо. Зверху просіваємо борошно, соду і крохмаль. Перемішуємо до однорідності. Викладаємо тісто всередині кільця діаметром трохи більше 16 см, щоб потім рівно обрізати корж. З цієї кількості інгредієнтів вийде 8 коржів. Випікаємо в розігрітій до 200° духовці близько 8-10 хвилин до румяности.

2. Обрізаємо готові коржі кільцем 16 см, остуджуємо. Для лимонного крему : У сотейнику з’єднуємо лимонний сік, цукор, яйця, крохмаль і перемішуємо. Ставимо на середній вогонь і нагріваємо до загустіння, постійно помішуючи масу віночком. Знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло, порізане дрібними кубиками. Перемішуємо до його розчинення. Тепер вмішуємо набряклий желатин. При бажанні проціджуємо, накриваємо харчовою плівкою в контакт і прибираємо в холод.

3. Для крему на покриття збиваємо м’яке вершкове масло з пудрою до пишноти. Додаємо сир, збиваємо. Збірка. Корж рівномірно змащуємо шаром сметанного крему (2 повних столових ложки), потім лимонний курд (я носила з кондитерського мішка по спіралі) і накриваємо наступним коржиком. Таким чином збираємо весь торт.

4. Робити це краще в кільці. Прибираємо торт в холодильник на ніч. Крем для вирівнювання. Масло збиваємо з цукровою пудрою до посветления і пишності. Додаємо вершковий сир, об’єднуємо. Добре остиглий стабилизировавшийся торт покриває спочатку одним шаром крему. Прибираємо в холод, можна на пів години в морозилку. Потім робимо остаточне покриття. Прикрашаємо торт.