Запіканка з чорносливом в духовці

Як смачно зробити Запіканка з чорносливом в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Добре сніжне ранок! Пиріг/запіканка/омлет/десерт з чорносливом. Ніжне смачне блюдо, яке може запропонувати на сніданок або перекус. Як тільки настає зима, у мене виникає нестримне бажання все засипати цукровою пудрою. Це чимось нагадує фар (якщо замість густого йогурту взяти молоко або суміш молока і вершків, то він і вийде ) Якщо замінити чорнослив на ягоди або фрукти, то буде клафуті. Основна відмінність цих двох десертів/випічки в тому, що фар роблять з сухофруктами, а клафуті зі свіжими фруктами/ягодами. Але …назва – це не так важливо, головне, що це смачно і незвично. І можна урізноманітнити сніданки. У нас така гарна зима. Треба брати з собою ласощі, чай і бігти гуляти з дітьми.

Інгредієнти

Густа сметана, вершки 20%, густий йогурт або навіть жирне молоко 400мл (можна взяти 200мл сметани і 200мл молока)
Яйця-4шт (200г)
Цукор-50г
Борошно 80г
Ванільний цукор-10г
Чорнослив 300г
Ром 2стл
Вершкове масло-20г

Запіканка з чорносливом в духовці покроковий рецепт

1. чорнослив Помити, просушити і залити ромом, трохи прогріти в мікрохвильовій печі, залишити просочитися. Розігрівся то добре духовку до 200С. Збити яйця з цукром (звичайним і ванільним), додати сметану/йогурт, перемешать.

2. Акуратно додати борошно, змішати. Змастити маслом форму розміром 20х25 , викласти чорнослив з ромом, вилити тесто.

3. Випікати в добре розігрітій духовці хвилин 40. Верх стане золотистим, десерт стане рости, але потім після остигання трохи осяде. Це нормально.

Відео рецепт 👇