Різдвяна зірка з джемом

Як приготувати Різдвяну зірку з джемом простий рецепт.

Інгредієнти

100 г молока
1 яйце
20 гр цукру
8 гр свіжих дріжджів (2,5 гр сухих)
250 гр борошна
3 г солі
30 гр вершкового масла

350 гр джему (у мене саморобний з апельсинових скоринок)

Різдвяна зірка з джемом покроковий рецепт

1. Змішати молоко , дріжджі, цукор, половину борошна , перемішати і дочекатися появи бульбашок – це буде означати, що ваші дріжджі живі і готові трудитися. Настав час додати яйця, сіль , борошно і замісити тісто. Коли тісто повністю об’єдналося – додаємо м’яке вершкове масло шматочками і вимішуємо до гладкості (хвилин 7 в кухонному комбайні).

2. Готове тісто буде м’яким і легко відлипати від рук. Ємність з тістом залишити постояти на столі на 30 хвилин . Потім обім’яти і поставити у тепле вологе місце ( я ставлю тісто в духовку разом зі склянкою окропу) на 1.5 години – до збільшення в 2 рази. Тісто обім’яти і знову поставити на расстойку ще на 1 – 1.5 години. Дістати тісто і розділити на три рівних куска.

3. Стіл змастити рослинним маслом. Кожен гурток тесту розкотити в коло діаметром ок 22 -25 див. На перший диск тіста викласти 1/2 джему не доходячи до краю приблизно 1 див. Накласти другий диск і на нього другу частину джему. Накрити третім диском тіста і защипнути краю. В центр нашого пирога ставимо склянку – це така мірка – до куди будемо робити надрезы.

4. Тепер кулінарними ножицями або ножем від краю в центр розділити пиріг на 4 частини, потім кожну з них розділити навпіл і кожну з одержаних знову навпіл . Вийде 16 надрізів до центру. Взяти дві смужки поруч і двічі прокрутити їх один від друга.

5. З’єднати кінці (це я забула зробити). Повторити теж саме з кожними 2ма сусідніми смужками. Накрити рушником і залишити на расстойку на 1 -1,5 години. Духовку розігріти до 180 градусів. Яйце збовтати і промазати верхівку. Випікати приблизно 35 минут.