Абрикосовий пиріг з шоколадом

Абрикосовий пиріг з шоколадом простий рецепт в духовці 🍫 Пиріг ароматний і ніжний і чомусь смачніше на наступний день 😁 За бажанням можете посипати зверху цукровою пудрою, а можна подати з кулькою морозива. Можете взяти сливи, нектарини.

Інгредієнти

Масло вершкове-120 гр.
Цукор-110 гр.
Ванільний цукор-10 гр.
Яйця-2 шт.
Борошно -180 гр.
Розпушувач-5 гр.
Шоколад рубаний або горіхи-50 гр. (я взяла шоколад з мигдалем)
Абрикоси -8-10 шт.

Абрикосовий пиріг з шоколадом покроковий рецепт

1. Форму вистилати антипригарній папером, Форма 20*20. М’яке вершкове масло з’єднайте з цукром і ванільним цукром, збиваємо 2-3 хвилини. По одному додаємо яйця кімнатної температури, ретельно збиваючи після кожного. Може бути легке розшарування суміші, нічого страшного.

2. В суміш просіваємо борошно і розпушувач, перемішуємо лопаткою. Тісто виходить густим. За бажанням можна додати шоколад або горіхи. Викласти тісто у форму і разровнять.

3. Зверху на тісто викласти половинки абрикосів зрізом вгору, злегка придавлюючи їх. Відправляємо пиріг в заздалегідь розігріту духовку 180 на 30-35 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці, можливо знадобиться трохи більше времени.

Відео рецепт 👇