Паска на молоці з волоськими горіхами

РЕЦЕПТ ПАСКИ З ГОРІШКАМИ 🌰 Ми ж говорили, що будемо намагатися перед. Так що ділимося👇🏼 Паска на молоці з волоськими горіхами рецепт простий.

Інгредієнти

•Молоко – 300 мл
•Цукор – 250 г
•Сухі дріжджі – 10 г
•Куряче яйце – 6 штук
•Вершкове масло – 300 г
•Сіль – ½ чайні ложки
•Ванілін – на кінчику ножа
•Світлий родзинки – 100 г
•Волоські горіхи – 100 г
•Яєчний білок – 1 штука
•Пшеничне борошно – 800 р
•Цукрова пудра – 350 р
•Кондитерські прикраси – за смаком

Паска на молоці з волоськими горіхами покроковий рецепт

1. У теплому молоці розчинити дріжджі, додати 2 столові ложки цукру. Відправити в тепле місце для бродіння (можна поставити в теплу духовку при 50 градусах). 🌰Відокремити жовтки від білків. Жовтки збити з цукром до білої консистенції. Додати розтоплене не гаряче вершкове масло, добре розмішати. Додати ванілін, соль.
2. Збити яєчні білки до густої піни. Усе з’єднати. Поступово ввести просіяне борошно. Вимішувати тісто руками до тих пір, поки воно не буде відходити від рук. За необхідності можна ще додати борошна. Накрити кришкою/харчовою плівкою і у тепле місце на 4 години (тісто підніметься приблизно в 3-4 рази).
3. У тісто додати вимочену родзинки і подрібнені горіхи. Добре вимісити тісто. Розкласти по формах — заповнювати форми на 1/3. Дати тісту піднятися мінімум до країв форми. Можна накрити пергаментом, щоб не сохло, але якщо тісто пристане до пергаменту, прибравши пергамент, воно осяде трохи і шапки не буде. 🌰
4. Поставити в духовку на 10 хвилин при 50 градусах, потім на 10 хвилин при 100 градусах, і вже остаточно випікати при 180. Для глазурі збити яєчний білок з цукровою пудрою в густу білу масу. За бажанням посипати кондитерської посыпкой.
5. Поставити в духовку для затвердіння глазурі на 5 хвилин при 100 градусах. Якщо глазур темніє, терміново зменшити температуру, або витягнути — перетримали. І насолоджуватися смачним кулички! Приємного аппетита.