Калбура басти (турецька випічка)

Як смачно зробити Калбура басти (турецька випічка) простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

🍓150 грам вершкового масла
🍓1 яйце
🍓120 мл йогурту
🍓Півсклянки манки
🍓100 мл рослинного масла
🍓1 пачка ванілі
🍓1 чайна ложка харчової соди
🍓3 склянки + 1 ст л борошна
🍓1 ч л розпушувача
🍓1 стакан волоських горіхів
.
Для щербету:
🍓3 склянки цукру
🍓3 склянки води
🍓1 скибочка лимона

Калбура басти (турецька випічка) покроковий рецепт

1. Довести до кипіння цукор і воду. Після закипання, додати лимон і готувати 15 хвилин на слабкому вогні. Після, зняти з вогню і залишити остигати. Перемішати вершкове, рослинне масло, йогурт і яйце. Потім додайте манну крупу і продовжуйте перемешивать.

2. Додайте ваніль, харчову соду, розпушувач і трохи лимонного соку. Потроху додаючи борошно замісити м’яке тісто. Взяти трохи тесту з розміром волоський горіх, округлити, трохи придавити, додати волоський горіх і надати форму.

3. Випікати при 180 градусів 20 хвилин або до золотистого цвета.

4. Додати сироп і залишити на 2 години, щоб сироп добре вбрався. Приємного апетиту!