Десерт Флан класичний

Як зробити Десерт Флан класичний простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Рецепт флану (базовий)
На кільце D 18 см, h 6 см

Пісочне тісто (фонсе, бризі)

Крем:
Молоко 3,5% – 530 р
Вершки 35% – 170 р
Жовток – 48 г (3 шт)
Яйце – 100 г (2 шт С1)
Цукор білий – 150 г
Крохмаль кукурудзяний – 50 г

Десерт Флан класичний покроковий рецепт

1. Пісочна основа:
Пісочне тісто (фонсе, бризі) розкачати товщиною 3,5-4 мм Можна і тонше, але, на мій погляд, дуже незручно після випічки. Надто тонке тісто для важкої начинки. Викласти у форму, прибрати в холодильник до повної стабілізації. Залежно від холодильника це може зайняти до 6 годин. Мені подобається заморозити тісто у формі. Таку заготовку можна зробити заздалегідь і зберігати в морозилці плівці день-два. Рецепт тіста для абрикосового пирога відмінно подойдетдля основи флану. Пиріг шукайте нижче ленте.
2. Крем: Жовтки, яйце і цукор збити до пишної, світлої маси. Додати крохмаль, перемішати. Я ще додавала ванільний екстракт. ⠀ Молоко і вершки нагріти майже до кипіння. Тонкою цівкою влити в яєчну масу 1/3-1/2, безперервно розмішуючи, щоб яйця не заварилося. Залишилася суміш молока і вершків швидко підігріти практично до закипання і вилити туди яєчно-молочну часть.
3. Після закипання варити 3 хвилини безперервно розмішуючи. ⠀ Готовий крем швидко остудити до температури 34-36⁰. Можна використовувати крижану лазню або планетарний міксер з насадкою лопата. Крем повинен бути без грудочок. Можна тонким шаром розлити крем на листі, покритому плівкою і охолодити в холодильнику. А потім в міксері довести до гладкою текстурою. ⠀
4. В заздалегідь підготовлену пісочну основу викласти остиглий крем, розрівняти, накрити плівкою в контакт, прибрати в холодильник. У мене вийшло, що заготівля стояла 6 годин у холодильнику. С. Глясье рекомендує тримати заготівку в холодильнику 12 годин. ⠀ В електродуховці з конвекцією я пекла 60 хвилин при 170⁰. ⠀ Рецепт з книги Стефана Глясье. Є маленька різниця в цифрах із-за наявності у мене ингредиентов.