Ватрушки з сиром з сухими дріжджами в духовці

Як смачно зробити Ватрушки з сиром з сухими дріжджами в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Молоко (тепле) – 2 склянки (500 мл)
Вода (тепла) – 1 стакан (250 мл)
Цукор – 5 ст. л з гіркою
Борошно – 6 столових ложок
Дріжджі – 1 пакетик (10г)
Сіль – 1 чайна ложка
Рослинне масло – 200мл
Борошно – 6-7 склянок

Начинка:
Сир 400 г
Яйця 2 шт
Сіль за смаком

Для змазування:
1 жовток
1 ст. л. молока

СТАКАН 250 мл

Ватрушки з сиром з сухими дріжджами в духовці покроковий рецепт

1. З’єднали 2 склянки молока, 1 склянка води. Додаємо туди цукор, борошно (лише 6 ст. л.), дріжджі. Перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 15 хв. Після чого, додаємо рослинне масло і сіль. Тепер поступово просіваємо борошно, кожен раз добре розмішуючи тісто. Наприкінці тісто вимішуємо руками протягом 5 минут.

2. Ось і готове тісто до ліплення ватрушок! Робимо начинку змішавши інгредієнти. Тісто ділимо на рівні частини, кожен шматочок розміром трохи менше тенісного м’ячика. З шматочків формуємо кульки. Потім беремо кулька тісто з допомогою пальців розтягуємо в коржик. У середину кладемо одну столову ложку начинки і защипуємо за центру.
3. Заготовки викладаємо на деко застелений пергаментом швом вниз. Залишаємо їх на расстойку на 15 хвилин. Ножицями по центру робимо надрізи хрест-навхрест. Перед випічкою змащуємо сумішшю яєчного жовтка і молока. Відправляємо в розігріту до 180° духовку на 35 – 40 хвилин. Обов’язково орієнтуйтеся на свою духовку! Коли ватрушки готові і вже охололи, злегка їх присипаємо цукрових пудрой.