Торт з грушами і заварним кремом

Ніжний і такий смачний… Торт з грушами і заварним кремом простий рецепт.

Інгредієнти

КРЕМ:
(рекомендую почати з нього)
▪️200 г кокосового молока (17-19% або жирніше)
▪️150 г мигдалевого молока (у мене трохи солодкий з ваніллю)
▪️2 ч. л агар-агару (без гірки)
▪️30 г рисового борошна
▪️1 ст. л лимонного соку
▪️60-65 г эритрита
▪️60 г кокосової пасти/урбеча

КОРЖ: (інгредієнти на один корж, у торті їх два)
▪️70-75 г мигдалевого молока
▪️30 г рисового борошна
▪️15 г кукурудзяного борошна
▪️15 г мигдальної муки
▪️10 г льону (у мене світлий)
▪️20 г эритрита
▪️10 г масла (у мене виноград. кісточок)
▪️10 г смаженого мигдалю
▪️1 ч. л лимонного соку
▪️1/3 ч. л соди

НАЧИНКА:
▪️150 г груш (у мене м’які і солодкі)
▪️35 г кокосового цукру
▪️5 г рисового борошна
▪️2 ст. л лимонного соку

Торт з грушами і заварним кремом покроковий рецепт

1. Змішати всі, крім урбеча і лимона. Пробити заглибним блендером, щоб не було грудочок. Варимо 2 хвилини після закипання на середньому вогні, постійно помішуємо. Коли маса трохи охолоне, додати лимонний сік і кокосову пасту. Пробити блендером і прибрати в холодильник години на 2 або більше).
2. КОРЖ:
Змолоти насіння льону разом з эритритом в кавомолці. Мигдаль порубати не дуже дрібно (горішок приблизно на 3 частини, щоб відчувався) Змішати всі інгредієнти в чашці. Соду в самому кінці. Добре перемішати. Тісто перекласти в роз’ємне кільце (16 см).
3. Дно застеляю фольгою і на неї папір. На кільце ставлю силіконову форму, щоб бісквіт не піднімався гіркою і не висихав. Випікаємо 15 хвилин при 180 градусах прикрытым.
4. Потім швидко знімаємо кришку (вона гаряча). І ще тримаємо в духовці 5 хвилин. Поки печеться готуємо тісто для другого. Корж трохи остигає, потім дістаємо його з кільця, обов’язково щільно накриваємо, щоб не підсихав і ставимо в духовку другий корж.
5. НАЧИНКА:
Груші натерти на крупній тертці. Змішуємо все і уварюємо після закипання хвилини 4-5 на середньому вогні. Залишаємо остывать.
6. ПРОСОЧЕННЯ:
Я трохи просочила коржі солоденьким мигдальним молоком.
7. ПРИКРАСА:
Смажений мигдаль і мигдальні лепестки.
8. ЗБИРАЄМО ТОРТ, коли все охололо і загуснув крем. Використовуємо кільце. Можна ацетатную плівку (якщо є). Кондитерський мішок (якщо є) або просто накладаємо ложкою, кописткою.

Кільце розширюємо приблизно на 1-1,5 см. Між бісквітом і кільцем утворюється проміжок, його теж заповнимо кремом, щоб потім окремо не покривати кремом бока.

9. Якщо у вас кільце не роз’ємне, то просто потім боки торта за бажанням можна прикрасити або залишити так. Корж трохи просочити. Далі кондитерським мішком наносимо крем по колу приблизно 1 см заввишки.

В центр викладаємо начинку. Її можна закрити тонким шаром крему. На весь цей шар пішло ~ 270 г крему. Другий корж кладемо, злегка придавлюємо, якщо потрібно вирівняти. Заповнюємо кремом проміжок між кільцем і коржом.

10. Просочуємо корж. І прикрашаємо залишилися кремом. Мигдаль (горішки розрізала вздовж) і мигдальні пелюстки для прикраси за бажанням. Прибираємо торт стабілізуватися в холодильник (мінімум години на 3, якщо терміново), але бажано на ніч.

Обов’язково накрити. Дістати з кільця, пройтися по боках ножем, за необхідності, вирівнюючи крем. Можна прикрасити боки торта мигдалевими пелюстками. * Якщо крем здається занадто щільним, можна злегка збити міксером або блендером.