Печива мільйонера зі згущеним молоком і шоколадом

Ділюся рецептом «Печива мільйонера» зі згущеним молоком і шоколадом простий рецепт. По цьому рецепту виходить дуже смачне «Печиво мільйонера». Незважаючи на цікаву назву, інгредієнти для нього потрібні найпростіші, а складається печиво з основи, карамелі і шоколаду. Давайте готувати.

Інгредієнти

Пісочна основа
• Вершкове масло 225 р
• Цукор 125 г
• Сіль 1 ч. л.
• Борошно 340 р

Карамель
• Згущене молоко 380 р
• Цукор 80 г
• Вершкове масло-120 г

Глазур
• Шоколад темний 300 р
• Горіхи для прикраси

Печива мільйонера зі згущеним молоком і шоколадом покроковий рецепт

1. Пісочна основа.
М’яке вершкове масло збиваю з цукром до посветления і кремоподібного стану. Всипаю борошно, сіль і перемішуємо міксером до однорідності. Форму для випічки застелити пергаментом (я взяв форму розміром 30х18 см). Викладаю туди тісто і рівномірно втрамбовую з допомогою лопатки або спокана. Відправляю в духовку на 35 хвилин при 150°C.

2. Карамель.
Сотейник ставлю на слабкий вогонь. Вливаю згущене молоко, додаю цукор і вершкове масло. Варю все це 20 хвилин, постійно помішуючи. Викладаю масу на готову пісочну основу і рівномірно распределяю.

3. Глазур.
Темний розтоплюю шоколад на водяній бані, але можна і в мікрохвильовці короткими імпульсами за 20 секунд. Шоколад викладаю поверх карамельного шару і рівномірно розподіляю лопаткой.

4. Прикрашаю горіхами і залишаю до повного застигання шоколаду. Дістаю пласт з форми, обрізаю нерівні краї і нарізаю на батончики. Пісочне тісто, м’яка карамель і шоколад – ідеальне поєднання. Печиво виходить дуже смачним. Спробуйте приготувати самі і діліться результатом.