Торт Тірамісу без випічки без печива савоярді

Як зробити Торт Тірамісу без випічки без печива савоярді рецепт простий. Сьогодні пропоную вам. Торт «А -ля ТІРАМІСУ» – швидко і просто, без випічки! Це торт не за класичним рецептом, в якому використовується печиво савоярді. Скажімо, це невелика імпровізація на задану тему. Але, зате він дуже ніжний і швидко готується))

Інгредієнти

(для тортика діаметром 16 см)

Основа:
150 г пісочного печива ( плюс 40 г печива для начинки)
100 г темного шоколаду
40 г вершкового масла

Крем:
200 г маскарпоне
30 г згущеного молока з цукром
1 г ваніліну
150 мл вершків 33%
15 г цукрової пудри

Кавовий сироп:
150 мл міцної кави
20 г цукру

Торт Тірамісу без випічки без печива савоярді покроковий рецепт

1. Для основи: Подрібнити 150 г печива в крихту (не дуже дрібно). Розтопити шоколад і масло, змішати з крихтою. Викласти суміш в роз’ємну форму, добре притиснути до дну і бортикам, дати застыть.

2. Для крему: Змішати сир, згущене молоко і ванілін. Збити вершки, додати цукрову пудру. Акуратно з’єднати обидві суміші. Викласти половину крему на підготовлену основу, поставити в холодильник приблизно на півгодини (щоб крем трохи застиг)

3. Зварити міцну каву, додати цукор. Решта 40 г печива поламати на великі шматочки і трохи розмочити в каву. Викласти поверх застиглого крема.
4. Покрити половиною крему. Присипати какао-пудрою, прикрасити за вашим бажанням. Готуйте із задоволенням! А я пішла пити кофе.