Турецькі пампушки на дріжджах на молоці та воді смажені

З теплотою в серці згадую момент коли перший раз спробувала цей десерт) М’які, пишні, і дуже ніжні. Як приготувати Турецькі пампушки на дріжджах на молоці та воді смажені на сковороді рецепт. Звичайно не самий низькокалорійний рецепт😅 але іноді можна собі дозволити)

Інгредієнти

– борошно пшеничне высш. сорт 500 гр.,
– тепла вода 200 мл,
– тепле молоко 100 мл,
– масло рослинне на ваш смак 80-100 мл.,
– яйце 1 шт.,
– дріжджі сухі 9 гр., якщо ви не впевнені, то краще 11 гр.,
– сіль 1 ч. ложка,
– масло рослинне без запаху для фритюру 1 л.

В тісто зазвичай не кладуть цукор, тк подають пампушки з медом, сиропами, варенням і тд. Але якщо не будете використовувати нічого для подачі, то краще додати цукор на ваш смак. Хоча можна їсти і солоними, тут все обмежено лише вашою фантазією.

Турецькі пампушки на дріжджах на молоці та воді смажені покроковий рецепт

1. Додати дріжджі в тепле молоко і залишити на 15 хв. Просіяти борошно і додати сіль, яйце. Потім влити молоко, масло і воду. Замісити м’яке, пухке тісто. Залишити підніматися на 2-3 години (я люблю залишати на ніч і готувати пампушки рано вранці). Ділимо тісто на 10-12 частин і формуємо пышки.
2. Форми бувають різноманітні, я роблю у вигляді кульок, але насправді можна не морочитися і просто відривати шматочки тіста і закидати їх в масло) Прогріваємо олію до 180 °C, якщо немає термометра, то просто перевіряємо шматочком тесту (масло повинно давати невеликі, але досить активні пузырьки.

3. Але без сильного шипіння і бризок!) Смажимо пампушки з двох сторін до золотистого кольору. Готові пампушки викладаємо на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир.