Пиріг зі сливами

Пиріг зі сливами в духовці простий рецепт. На завтра в планах новий рецепт зі сливами… думаю що вам сподобається 👌 А поки повтор і теж зі сливами 🥳 Але при бажанні ви можете замінити сливи на абрикоси або персики або черешню… без різниці! Важливо що це смачно в будь-якому випадку ❣️

Інгредієнти

Тісто:
✔️200г Борошно
✔️100г Цукор
✔️80г Масло вершкове
✔️1 Яйце ( середня)
✔️1 Жовток
✔️Цедра лимона
✔️Щіпка Сіль

Начинка:
✔️300г Сливи
✔️60г Цукор
✔️1ч.лож. Кориця
✔️40г Вода
✔️1ч.лож. Крохмаль
✔️3ст.лож. Сливове варення (я використовувала абрикосове)
✔️20г Мигдальна борошно

Пиріг зі сливами покроковий рецепт

1. Для початку приготуйте тісто. У блендері замісіть холодне масло з борошном, цедрою , сіллю і цукром до пісочної консистенції. Потім додайте яйця і замісіть. Загорніть тісто у харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин. Тепер помийте і очистіть від кісточок сливи. Наріжте сливи на шматочки і викладіть на сковороду з сахаром.
2. Готуйте на середньому вогні приблизно 5-8 хвилин. Розведіть крохмаль у воді і додайте до сливам. Як тільки соус із слив подсушиттся, приберіть з вогню і дайте охолонути. В остиглі сливи додайте варення і размешайте.
3. Тепер розділіть тісто на 2 частини. Розкачайте першу (раджу розгортати на папері для випічки. Так буде простіше перенести на деко) Укладіть у форму 20х20см. Проробіть вилочкою дырочки.

4. Посипте основу мигдальною борошном і додайте начинку. Тепер розгорніть другу частину тіста. Накрийте поверхню. Випікайте 35-45 хвилин при 180 градусах. Дайте пирогу повністю охолонути і подавайте на стіл 🤗