Англійська фініковий пудинг Гордона Рамзі

Як смачно зробити Англійську фініковий пудинг Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Пудинг:
5 унцій фініків без кісточок, крупно нарізаних (близько ¾ склянки)
½ чайної ложки харчової соди
¼ склянки окропу
3 столові ложки (42 г) несолоного вершкового масла кімнатної температури
6 столових ложок (84 г) світло-коричневого цукру
1 яйце
½ чашки + 2 столові ложки (78 г) універсальної борошна
½ чайної ложки розпушувача

Ірисний соус:
½ чашки (113 г, 1 паличка) несолоного вершкового масла
1 чашка (225 г) упакованого коричневого цукру
2 столові ложки (30 мл) молока
2 столові ложки (30 мл) жирних вершків
2 столові ложки (35 г) кукурудзяного сиропу
Крихітна кошерної солі щіпка
2 столові ложки (30 мл) бурбона

Свіжі збиті вершки для подачі

Англійська фініковий пудинг Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Приготуйте пудинг: Покладіть фініки і харчову соду в жаростійку миску або мірний стаканчик. Залийте окропом і придавіть фініки ложкою, щоб вони поринули в воду. Дайте настоятися 10 минут.
2. В чаші стаціонарного міксера з насадкою-лопаткою (в якості альтернативи можна використовувати велику чашу або ручний міксер) збийте вершкове масло і цукор на високій швидкості до легкої і пухкої маси, близько 1 хвилини. Зменшіть швидкість до середньої, додайте яйце і продовжуйте перемішувати до отримання однорідної маси, по мірі необхідності соскребая зі стінок миски.
3. Міксером на низькій швидкості додайте борошно і розпушувач і перемішайте до однорідної маси. Розігрійте духовку до 350F (175C). Подрібніть фініки в пюре за допомогою блендера або заглибного блендера. Вилийте суміш безпосередньо в чашу стаціонарного міксера, перемішайте на слабкому вогні до отримання однорідної массы.
4. Змастіть маслом і посипте борошном форму для кексів об’ємом 6 чашок. Рівномірно розподіліть тісто між підготовленими поглибленнями і поставте в духовку. Випікайте протягом 17-19 хвилин, поки зубочистка, вставлена в середину, не вийде практично чистой.
5. Дайте коржам охолонути близько 5 хвилин, перш ніж викласти їх на тарілку або піднос. Поки коржі печуться, приготуйте ірисний соус: змішайте всі інгредієнти (крім бурбона) в невеликій каструлі. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи, щоб цукор розчинився, і варіть 3 хвилини до загустения.
6. Зніміть з вогню, додайте бурбон і дайте трохи охолонути, перш ніж розливати пудинги. Подавайте відразу же.
7. Примітка до рецептом: Звичайно, можна використовувати стандартну форму для мафінів на 12 чашок, просто змастіть і посипте борошном тільки 6 заглиблень. Рецепт також легко подвоюється, щоб приготувати 12 пудингов.