Яблучний пиріг з корицею і родзинками

Яблучний пиріг, який так підходить для осені 🍎 Яблучний пиріг з корицею і родзинками простий рецепт. Із задоволенням ділюся з вами рецептом одного з найсмачніших яблучних пирогів з карамеллю, родзинками і солоної карамеллю ✨ Обов’язково збережіть собі і приготуйте, ви точно не пошкодуєте!

Інгредієнти

На форму 22 см:
300 г борошна
100 г цукру
200 г холодного вершкового масла
2 яйця
щіпка солі
2 ст. л. холодної води
⠀⠀⠀
приблизно 7-8 яблук
4 ч. л. кориці (можна за смаком додати інші прянощі)
50 г цукру
60 г родзинок
2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
дві ложки солоної карамелі (купую в фикспрайсе готову в баночці, коли лінь готувати домашню)

Яблучний пиріг з корицею і родзинками покроковий рецепт

1. У мисці змішуємо борошно, цукор і сіль. Масло нарізаємо шматочками, змішуємо і додаємо до борошні, туди ж додаємо 1 яйце і воду. Замішуємо тісто і ставимо в холодильник на півгодини. ⠀⠀⠀⠀

2. Поки тісто охолоджується робимо начинку. Яблука очищаємо, нарізаємо шматочками. Яблука змішуємо з цукром, родзинками, корицею, крохмалем і солоної карамеллю, добре перемішуємо. ⠀⠀⠀⠀

3. Тісто ділимо на 3 частини. Розкачуємо першу для основи, спочатку кладемо нижню частину і формуємо бортики. Потрібно акуратно все скріпити. Викладаємо начинку. Частину тіста розкачуємо і нарізаємо смужки шириною 1,5 — 2 см.

4. Смужки викладаємо зверху на начинку хрестоподібно, краю притискаємо. Зверху яблучний пиріг змащуємо збитим яйцем і випікаємо протягом 1 години при 180 р. ⠀⠀⠀⠀

5. Пирога потрібно дати постояти у формі хвилин 20, а потім вже акуратно виймати. Все, ви чудові! Обов’язково подавайте з кулькою ванільного морозива 🍨

Відео рецепт 👇