Цитрусовий мармелад Апельсин Грейпфрут з пектином

Як зробити смачний домашній цитрусовий мармелад Апельсин Грейпфрут з пектином рецепт. Продовжуємо нашу підготовку до свят. Сьогодні у нас мармелад, відмінний варіант для смачних подарунків рідним і близьким 😍

Інгредієнти

– сік цитрусових 500 мл (у мене десь 60 % апельсинів, 40% грейпфрутів),
– цукор 350 гр.,
– пектин (цитрусовий) 15 гр.,
– лимонна кислота 5 гр. + 5 гр. води,
– 110 инверного сиропу (можна глюкозний або кукурудзяний)

Цитрусовий мармелад Апельсин Грейпфрут з пектином покроковий рецепт

1. Беремо сотейник з товстим дном, наливаємо сік і ставимо на вогонь. Пектин замішуємо в цукор і вводимо в сік. Коли суміш закипить додаємо інвертний сироп.
2. А тепер уварюють сироп до 110 °С, якщо немає термометра то на це йде близько 25 хв, можна робити тестові краплі на холодну поверхню (якщо швидко схоплюються то суміш готова).
3. Знімаємо з вогню і додаємо лимонну кислоту розведену у воді. Тепер розливаємо по формах (краще всього використовувати силіконові, можна і металеві але їх потрібно викласти харчовою плівкою).

4. Залишаємо застигати при кімнатній температурі, розрізаємо на шматочки і обвалюємо в сахаре.