Перевернутий пиріг тарт татен яблучний

Ідеальний, який точно вийде 🍎🍏 Готуємо смачний Перевернутий пиріг тарт татен яблучний рецепт простий.

Інгредієнти

-6 середніх яблук
-сік половини лимона;
-85 г вершкового масла;
-260 г цукру;
-1 пласт листкового тіста, розморозити;

Перевернутий пиріг тарт татен яблучний покроковий рецепт

1. Яблука очистити від шкірки, розрізати навпіл, акуратно вирізати серединки, кожну половину розрізати ще на дві частини; Скласти яблука в миску, змішати з лимонним соком і 60 г цукру і поки відставити убік, щоб виділився сік. ⠀ Тим часом приготуємо карамель: масло розтопити в сковороді на середньому вогні, потім всипати цукор, що залишився і нагрівати, помішуючи, поки весь цукор не розплавиться і карамель не стане світло-коричневою. ⠀

2. Зняти сковорідку з вогню і викласти яблука на карамель, округлої стороною вниз, поливаючи їх зверху карамеллю Ті яблука, які не помістилися, викласти другим шаром зверху. ⠀ Повернути сковороду назад на вогонь (трохи вище середнього) і нагрівати протягом 20-25 хвилин, регулярно втоплюючи яблука в карамелі і перевертаючи ті яблука, які перекинулися, щоб вони всі лежали округлої стороною вниз.

3. Готові яблука повинні вміститися в сковороді в один шар. ⠀ Після зняти сковороду з вогню, накрити тістом, попередньо надавши йому форму кола, і загнути краї тіста всередину навколо яблук. Випікати при 180 градусах, поки тісто не підніметься і не придбає золотавий колір; ⠀ Готовий пиріг ще гарячим одним рухом перевернути на тарелку.

Відео рецепт 👇