Торт Карпатка з заварного тіста з грушевим джемом

Як зробити смачний Торт Карпатка з заварного тіста з грушевим джемом рецепт простий в духовці. Звичайно, я була б не я, якби не зробила його на свій лад 😌👌.

Інгредієнти

Тісто:
125 гр молоко
125 гр вода
5 гр сіль
5 гр цукор
250 гр яйце
150 гр борошно
115 сл.масло

Джем грушевий:
200 гр пюре груші
3 гр пектин nh (можна замінити на жовтий, збільшити в 2 рази)
35 гр цукор
1 гр лимонна кислота

Крем:
600 гр молоко
55 гр кукурудзяний крохмаль
70 гр цукор
50 гр яйце
46 гр жовток
5 гр ванільна паста
160 гр темний шоколад purocao
80 гр вершкове масло 82,5%
5 гр желатин
30 гр вода для желатину

Торт Карпатка з заварного тіста з грушевим джемом покроковий рецепт

1. Тісто:
Розігріти духовку до 180. Яйце пробити блендером. У сотейнику змішати воду, молоко, сіль, цукор, олія. Довести до кипіння, відсунути з вогню, всипати борошно всю, швидко, енергійно перемішати. Повернути на вогонь, заварювати до легкого блиску (30 сек-1 хв). Викласти тісто в міксер, трохи остудити на повільній швидкості, з насадкою «лопатка». Частинами вливати яєчну суміш, як тільки втрутилося, вливати знову. Відсадити кола 20 см на пергамент або перфоковрик. Поставити в духовку, знизити темп до 170. Випікати 50-60 хвилин до рум’яного цвета.
2. Джем грушевий:
Розморозьте пюре. Попередньо змішайте пектин і цукор. Помістіть пюре в сотейник, «дощичком» всипте цукор з пектином, добре змішайте. Нагрівайте до кипіння. Всипте лимонну кислоту, перемішайте. Охладить.
3. Крем:
Замочити желатин, вода повинна повністю вбратися. Підготуйте на столі всі інструменти, чашки, віночки, лопатки, щоб вам було зручно, не потрібно відволікатися в процесі! Змішати в чашці жовтки, цукор, крохмаль. Підігріти молоко до кімнатної температури. Влити частина молока в чашку з жовтками, перемішати, потім об’єднати все в сотейнике.
4. Помішуйте віночком інтенсивно, по всьому периметру, а також, сотейник повинен бути толстодонный. Крохмаль починає працювати після температури 60°, тому, як тільки нагріється, дуже швидко піде загущення. Не пропустіть цей момент, заважайте дуже добре. До перших «бульков». Потім відразу зніміть з плити, але продовжуйте помішувати, так як нагрів йде від дна сковороди. Додати желатинову массу.
5. У вас повинні бути підготовлені дві чашки, в одній ванільна паста, в інший шоколад. Розділіть крем порівну з цим чашках. Перемішайте крем з ваніллю, відставте в сторону. Нам потрібно, щоб він охолов до 40°, потім можна буде вмішати вершкове масло. Ту частину, яка з шоколадом, змішайте до повного об’єднання, до глянцевого крему. Накрийте обидві чаші плівку. Як тільки ванільний крем досяг 40°, можна вмішувати вершкове масло. І приступати до збірки!
6. Збірка:
Кільце прокласти ацетатної плівкою. Поставте на дощечку, на якій потім буде прибирати в холодильник. На дно кільця помістіть перший заварний «корж». Потім викладіть на корж» джем, розподіліть рівномірно. І починайте викладати заварний крем: частина темного, частина світлого, частина темного, і знову частина світлого. Потім зробіть кілька рухів лопаткою, щоб злегка перемішати, але зберегти візерунок. І викладайте наступний заварний корж, нерівними краями вгору. Злегка притисніть. Приберіть в холодильник на 8-12 годин! Насолоджуйтесь, посипавши сах. пудрой.