Шоколадно-горіховий кекс з начинкою

Шоколадно-горіховий кекс з начинкою простий рецепт в духовці. Моя улюблена дівчинка-витончена форма Dilim 😍 улюблениця покупців з першого дня появи у продажу. До слово про малятку Діаметр 23 см, вага 1кг. Вміщує те ж кількість тіста що й інші наші форми! Dilim обожнюю за рівні порційні шматочки і глянсову скоринку😍Кожен день можна випікати щось нове на подив близьким!

Інгредієнти

Начинка:
2 шт. Білка (75-80 гр.)
150 гр. Цукру
180 гр. Горіх (волоський)

Шоколадне тісто:
140 гр. Вершкового масла 82%
200 гр. Цукру
2 Яйця (Категорії С0)
130 гр. Молока
160 гр. Борошна
30 гр. Какао
7 гр. Розпушувача

Шоколадно-горіховий кекс з начинкою покроковий рецепт

1. Начинка: Горіх заздалегідь обсмажуємо або запікаємо в духовці, охолодити і подрібнюємо. До білків кімнатної температури всипаємо цукор і починаємо збивати поступово збільшуючи швидкість до стійких піків. Всипаємо горіх і перемішуємо. Прибираємо начинку в бік і готуємо тесто.

2. Шоколадне тісто: Для кексу як і для бісквіта важливо, щоб усі інгредієнти були однією кімнатної температури! До размягченному маслу всипаємо цукор і збиваємо пару хвилин. Додаємо яйця, перемішуємо. Вливаємо молоко і перемішуємо. В кінці всипаємо просіяне борошно, какао і розпушувач, перемешиваем.

3. Половину тіста вливаємо в змащену тонким шаром рослинного масла форму, піднімаючи з боків. У середину кладемо начинку і закриваємо рештою тестом!

4. Стукаємо пару раз про стіл, підклавши рушник під форму і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 170С, режим верх низ (без конвекції☝️інакше буде сильний бугор).

5. Приблизний час випічки 50 хв., перевіряємо на суху сірник! Готового кексу даємо охолонути у формі 10 хвилин, потім перекладаємо на решітку і повністю охолодити!

Відео рецепт 👇