Пиріжки з листкового тіста з яблуками в духовці

Не знаю, як у вас, але у мене на кухні зараз абсолютне домінування яблучної випічки. Я додаю яблука усюди, куди можна і куди не можна. Все завдяки наявності однієї яблуні в маминому саду. Як зробити Пиріжки з листкового тіста з яблуками в духовці рецепт простий. Всього однієї яблуні на дві сім’ї. А як же тим, у кого таких яблунь п’ять? Загалом, співчуваю і розумію, і поспішаю з черговим швидким і смачним яблучним рецептом 🍏💚

Інгредієнти

готове листкове тісто
яблука
цукор
кориця

Пиріжки з листкового тіста з яблуками в духовці покроковий рецепт

1. Готове листкове розморозити згідно інструкції на упаковці. Розкачати на поверхні, присипаної борошном, і розрізати на парну кількість квадратів зі сторонами довжиною по 10 див. ⠀ В плоскій мисці змішати коричневий цукор і корицу.
2. Яблука очистити від шкірки, розрізати навпіл і акуратно вийняти серцевини. ⠀ Взяти половину яблука, вмочити в цукор з корицею і покласти на квадратик тесту. Краї тіста змастити водою. Накрити другим квадратом тіста і зліпити края.
3. Закріпити краю, наносячи візерунок з допомогою виделки. ⠀ Пиріжки викласти на деко, вистелений пергаментом для випічки, зробити посередині надріз ножем хрест-навхрест і змастити яйцем. Випікати при 190С до утворення рум’яної корочки.