Апельсиновий пиріг з поленти на кефірі

Іншими словами – кукурудзяний манник без глютену. Апельсиновий пиріг з поленти на кефірі простий рецепт.

Інгредієнти

200 г поленти (або кукурудзяного манки),
350 г кефіру,
2 яйця,
3 білка (100 г),
140 г цукру,
100 г раст.олії без запаху,
40 г будь борошна тонкого помелу,
15 г розпушувача,
1/2 ч. л. солі,
цедра 1 апельсина.

Апельсиновий пиріг з поленти на кефірі покроковий рецепт

1. Залити поленту кефіром і залишити на годину. Збити яйця з цукром і сіллю. Окремо збити белки.
2. До яєць влити олію, перемішати. Додати поленту і цедру, перемешать.
3. Борошно з’єднати з розпушувачем і просіяти в тісто. Акуратно вмішати в тісто лопаткою белки.
4. Викласти тісто у змащену форму. Випікати при 180 гр. 45 хв. (до готовності).