Французький пиріг клафуті з вишнею з вершками

Як зробити Французький пиріг клафуті з вишнею з вершками класичний рецепт простий. Таки нарешті трапився в моєму житті клафуті. Найпростіший пиріг, приготування якого я відкладала із-за страху, що його смак буде занадто яєчний. А все тому, що коли я спробувала приготувати так званий розумний пиріг, де яйця, масло і борошно змішуються і виливаються у форму. У процесі приготування все само поділяється на шари. Так ось у нас в родині ніхто не зміг є цей пиріг! Занадто яєчний і дуже солодкий смак. Але клафуті виявився зовсім не таким. Він прекрасний і за смаком і за текстурою. Ніжний, соковитий і дуже вишневий. Дуже рекомендую приготувати.

Інгредієнти

750 г вишні
210 г борошна
7 г розпушувача
75 г цукру
щіпка солі
3 яйця
500 мл вершків 20% жирності (можна замінити молоком, але це не те)
ванільний екстракт або ванілін обов’язково!

Французький пиріг клафуті з вишнею з вершками покроковий рецепт

1. Вишню очистити від кісточки. Обсушити. Форму для випічки діаметром 23-26 см рясно смазат вершковим маслом і присипати цукром, надлишки стряхнуть.
2. Для тіста змішати всі сухі інгредієнти, потім додати яйця і вершки. Перемішати, щоб не було комочков.

3. Вишню викласти у форму і залити тестом. Випікати при температурі 170 градусів 30 – 40 хвилин до готовності. Готового пирога дати повністю остыть.