Французький яблучний кекс з горіхами в духовці

Як зробити смачний домашній Французький яблучний кекс з горіхами в духовці простий рецепт. Сезонна випічка прекрасна🥰 Ніжний, пухнастий і з яблуком – ідеально. А якщо ще до нього заварити трав’яний чай і відрізати ще трохи теплий кекс😏 Я не знаю, яку частину Франції вас віднесе від задоволення 😅, але точно знаю, що це непередаваний захват, який треба терміново готувати.

Інгредієнти

▪️3 яйця
▪️120гр цукру
▪️250гр борошна
▪️10 гр розпушувача
▪️150гр масла
▪️жменя будь-яких Горіхів (за бажанням)
▪️2-3 яблука
▪️сіль
▪️ваніль
▪️трохи кориці
▪️1ст.л меду

Французький яблучний кекс з горіхами в духовці покроковий рецепт

1. Беремо форму для кексу, застеляємо її пергаментом. Яйця збити з цукром в густу піну. Додаємо борошно, сіль, ваніль і розтоплене вершкове масло. Добре перемішати, додати січені орешки.

2. Готове тісто викласти у форму. Тепер яблука. Порізати на тонкі пластини і укласти зрізом вниз в тісто. Закладайте яблука в тісто хаотично – так буде красиво.

3. На яблука викласти трохи меду і посипати корицею. Запікати в духовці при 180С 40-45 хвилин в залежності від вашої духовки.

4. Я запікала в режимі «верх/низ/конвекція».

5. Готовий кекс остудити і посипати пудрой.