Торт наполеон з листкового тіста з масляно-заварним кремом

Як зробити смачний Торт наполеон з листкового тіста з масляно-заварним кремом рецепт простий. Вогонь торт!🔥 Напевно кращий рецепт з усіх моїх наполеонів 😂 Крем мене вразив, я так давно шукала саме це поєднання -не просто мокрий заварний, не жирний масляний, а ось такий -і трохи заварний і трохи масляний і при цьому з повітряними збитими вершками!!!

Інгредієнти

торт 20-22 см:

640 г борошна 1 яйце
400 г слив масла
1 год л 9% оцту
200 мл холод води
Щіпка солі

Для крему:
600 мл молока
2 яйця
60 гр крохмалю
300 гр цукру
150 гр злив масла
250 мл 33-35% вершків

Торт наполеон з листкового тіста з масляно-заварним кремом покроковий рецепт

1. Найзручніше тісто готувати в планетарному міксері з насадкою «лопатка» або в кухонному комбайні, але якщо немає можна зробити і руками. Змішати борошно, сіль і нарізане на шматочки холодне вершкове масло порубати ножем у дрібну крихту (або в міксері). В чаші змішати яйце з оцтом, додати воду, перемішати. Отриману масу вилити в борошняну крихту і швидко замісити тісто, довго вимішувати не потрібно, достатньо однорідною зібраної в кулю массы.
2. Тісто розділити на потрібну кількість коржів 8-10 (з 8 коржами вийде невисокий 23 см торт, з 10 коржами вийде високий 21 см діаметром торт. Кульки накрити плівкою і відправити в холодильник на пару годин. Крем. В чаші крохмаль, цукор і яйця перемішати до однорідної маси, тонкою цівкою влити в масу гаряче молоко і перемішати, поставити масу в каструлі на вогонь і, постійно розмішуючи, довести до перших бульбушек, прибрати з вогню, дати остыть.
3. Розм’якшене вершкове масло збити і ввести остиглий заварний крем, разом збити. Отриманий крем накрити плівкою в контакт і відправити в холодильник на годину. Охладившиеся кульки дістати, розкачати між двома листами пергаментами, вирізати коло потрібного діаметру, зайве тісто прибрати, густо проткнути виделкою, випікати при 200 С до рум’яного кольору (8-10 хвилин).
4. Обрізки тіста розкачати в пласт і так само випекти, подрібнити в крихту. Холодні вершки збити, частинами ввести охолоджений олійно-заварний крем, перемішати лопаткою. Краще збирати торт у кільці для складання тортів: корж-крем-корж.Прибрати в холод на ніч. Дістати, вирівняти ножем і обсипати верх і боки крошкой.

Відео рецепт 👇