Кращий паска краффин мякий як пух

Самий ніжний, повітряний і такий ефектний паска-краффин. Нікого не залишив байдужим. Кращий паска краффин м’який як пух простий рецепт в духовці. Якщо хочете виміряти свою кулінарну майстерність захопленими охами і вигуками, то це точно ваш варіант) начинки тут можна навіть в одному замісі зробити різні! Шоколад, цукати, сухофрукти, кориця – я пробувала все, він у будь-якої компанії чудовий!

Інгредієнти

Опара
✔️160 гр.молока
✔️1 ст. л. цукру
✔️7 гр.сухих дріжджів швидкодіючих
✔️40 гр.борошна

Тісто:
✔️4 жовтки
✔️90 гр.цукру
✔️70 гр.вершкового масла
✔️Щіпка солі
✔️2 ч. л. ванільного цукру
✔️Цедра половини лимона
✔️360 гр.борошна

Начинка:
✔️70 гр.м’якого вершкового масла
✔️150 гр.сухофруктів (або ж шоколад, кориця)
✔️100 гр.горіхів (за бажанням)

Кращий паска краффин м’який як пух покроковий рецепт

1. Для опари змішати молоко з цукром, дріжджами і борошном, відкласти на 15-20 хв в тепле місце. В цей час збити жовтки з цукром дочиста. Відміряти в чашу борошна. Всипати до жовтків половину або трохи більше борошна, сіль, розтоплене масло (не гаряче), цедру, ванільний цукор, перемішати. Додати опару, знову перемешать.
2. Далі, щоб не переборщити з борошном, посипте частина на стіл, зверху викладіть тісто, і замішують руками, поки не замісіть м’яке тісто, не липнущее до рук (можливо, не вся мука піде). Залиште на годину або трохи більше для підйому і збільшення в 2 рази. Розділити тісто на 2 або 3 частини (залежить від розміру форм). Тонко розкачати кожну в прямоугольник.
3. Змастити маслом, посипати начинкою, загорнути в рулет. Наступний крок можна робити, а можна пропустити (відразу відправити на расстойку в формочки), і так, і так чудово виходить! Обернути рулети харчовою плівкою і прибрати в тепле місце на 30 хв. Потім розрізати рулет уздовж, але один край до кінця не розрізати, залишити 2-3 см.
4. Одну половину рулету скрутити равликом (вона буде дном), другу, згорнути поверх тієї (теж спіраллю, вона буде як би другим поверхом)), викласти у форму. З рештою проробити те ж самое.

5. Залишити на останню расстойку в формах хвилин на 40. Випікати при 180 гр близько 30-40 хв до сухої шпажки. Готовим куличикам щедро присипати верх і відчути приємне задоволення).

Відео рецепт 👇