Домашня чорносмородиновий карамель з чорною смородиною

КАРАМЕЛЬ З РІЗНИМИ СМАКАМИ. Домашня чорносмородиновий карамель з чорною смородиною простий рецепт.Немає нічого краще десерту з карамеллю, кажу це вам як завзятий ласун, кожному фрукту завжди віддає перевагу пироженку, але тільки уявіть, як можна урізноманітнити десерти підмінивши звичайну карамель на ягідну, фруктову або горіхову…

Готується подібна карамель нітрохи не складніше звичної, досить лише частину вершків замінити на фруктове/ягідне пюре або додати горіхову пасту. Невелика складність полягає в тому, що потрібно правильно визначити ту саму частину вершків, якій можна поступитися, адже баланс між рідиною, жиром і цукром дотримати потрібно буде обов’язково. Якщо ви вирішите експериментувати, просто пам’ятайте це, ну а я поділюся з вами двома рецептами такої незвичайної карамелі:

Інгредієнти

Карамель Чорносмородиновий
Вершки 33% – 60 гр.
Цукор – 80 гр.
Пюре чорної смородини – 25 гр.
Масло 82,5% – 17 гр.

Карамель «Піна-колада»
Вершки 33% – 30 гр.
Кокосове молоко 17-19% (aroy d) – 30 гр.
Цукор – 80 гр.
Пюре Піна-Колада – 25 гр.
Масло 82,5% – 15 гр.

Домашня чорносмородиновий карамель з чорною смородиною покроковий рецепт

1. Розтопити цукор в сотейнику з товстим дном, при необхідності іноді знімаючи її з вогню (якщо починає підгоряти). Коли 50% цукру розтопиться, можна зрушувати силіконової лопаткою розтоплений цукор до країв, а нерастопленный – до центру. Додати ягідне пюре в вершки і довести до закипания.

2. В розплавлений гарячий цукор, не вимикаючи вогонь, додати суміш вершків і пюре, тонкою цівкою або невеликими порціями, активно перемішуючи. Йтиме сильний пар, робіть це обережно, щоб не обпектися. Трохи уварити карамель, тим самим змінюючи бажану густоту.

3. Я тримаю на вогні 30 секунд, після того як суміш вже змішалася, але постійно перемішую. Зняти з вогню і, перемішуючи суміш, додати вершкове масло. Перемішати до однорідності і стабілізувати в холоді 6-8 часов.

4. Карамель «Піна-колада».
Ця карамель готується за таким же принципом, але вершки об’єднуються не тільки з пюре, а ще й з кокосовим молоком.

Відео рецепт 👇