Пиріг шарлотка з яблуками 3 яйця

Як зробити Пиріг шарлотка з яблуками 3 яйця рецепт простий в духовці 🍏 яка завжди виходить 👌 Ви всі напевно печете шарлотку саме за цим рецептом😊 тим не менше цей рецепт запитують найчастіше. Я за нього готую двадцять п’ять років, так що перевірений часом на 💯% ⠀ ❓Чому шарлотка може не вийти? Тому що взяли дрібні яйця, поклали недостатньо цукру або недовзбили. Так, цукру тут дійсно багато, але саме завдяки цьому виходить скоринка зверху, як у меренги. Яблука потрібно брати кисленькі, в ідеалі антонівку, вони самі ароматні. Впевнена, що все це ви знаєте і без мене😊 ⠀ 🍏Яблука я зазвичай просто ріжу дрібними кубиками, обов’язково очищаю від шкірки, тоді вони стають м’якими і однорідними з тестом.

Інгредієнти

На форму 23 см:

3 великих яйця 🥚
1 склянка цукру (180 г)
1 склянку борошна (130 г)
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. ванільного цукру
3 великих яблука🍎
Мелена кориця за смаком
Цукрова пудра

Пиріг шарлотка з яблуками 3 яйця покроковий рецепт

1. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати кубиками. Яйця збити з цукром в круту піну (збивати 7-10 хвилин). Всипати борошно і розпушувач, продовжуючи взбивать.

2. Додати яблука і перемішати. Форму для випічки змастити маслом, присипати борошном, струсити надлишки борошна. Влити тісто у форму, розрівняти. Випікати шарлотку протягом 35-40 хвилин при температурі 180°.

3. Якщо верх почне темнет, прикрити фольгою. Готовність перевірити зубочисткою. Готову шарлотку посипати цукровою пудрою. Не слипнется.

Відео рецепт 👇