Кунжутна халва з какао і арахісової пастою домашня

Кунжутна халва з какао і арахісової пастою домашня простий рецепт.

Інгредієнти

▫️170 гр кунжуту
▫️1 ст. л арахісової пасти
▫️2 ст. л сиропу топінамбура
▫️1 ч. л какао-порошку

Кунжутна халва з какао і арахісової пастою домашня покроковий рецепт

1. Кунжут злягла обсмажте на сковорідці, після чого ще теплим помістіть його в блендер і подрібніть в дрібну крихту. Додайте горіхову пасту і сироп і пробийте знову. ⠀ Горіхову пасту можна не додавати, якщо у вас потужний блендер і добре подрібнить семена.
2. Повинна вийти текстуру, як клейка крихта. Вона почне склеюватися в грудки, але при цьому маса не повинна бути рідкою. ⠀ Якщо крихта занадто суха, додайте трохи більше сиропу та/або горіхової пасти. ⠀
3. Формочку оберніть харчовою плівкою і викладіть 1/2 маси, утрамбуйте. До другої половині автор замісила какао порошок і виклала поверх першого шару. ⠀ Приберіть в холодильник на стабілізацію на 1-2 години. Готово ☺️ ⠀
4. Перед подачею діставайте халву з холодильника за 10 хв. ⠀ Арахісову пасту можна замінити на урбеч з кешью, арахіс, тахины. Кунжут можна замінити на насіння соняшнику. Сироп топінамбура можна замінити на кленовий, агавы.