Вершкова Панна Котта без желатину і без агару

Вершкова Панна Котта без желатину і без агару простий рецепт. Дізнався, як приготувати панна котту без желатину, і ділюся простим рецептом. Панна котта – ніжне ласощі родом з Італії, яке готується на желатині. Але сьогодні я поділюся з вами рецептом цього десерту без використання желатину. Давайте готувати. Покроковий рецепт, як приготувати панна котту.

Інгредієнти

• Вершки 350 р
• Молоко 100 р
• Цукор 75 г
• Ванільний екстракт ½ ч. л.
• Яєчний білок 2 шт.
• Сіль щіпка

Вершкова Панна Котта без желатину і без агару покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти, крім білків, відправляю в сотейник і поставити на середній вогонь. Доводжу до кипіння і повного розчинення цукру. Знімаю молочну суміш з вогню, переливаю в чашу і даю охолонути до кімнатної температури. Білки збиваю міксером до легкої пены.
2. Переливаю їх до остиглої молочної суміші і дуже ретельно перемішуємо до однорідності – це важливо, щоб у десерті не відчувався смак яйця. Розливаю рідина по формочках. У мене 2 ємності приблизно по 250 мл Відправляю запікатися на водяній бані при температурі 160°C на 60-70 минут.
3. Для цього формочки з панна коттой ставлю у велику і глибоку форму і заливаю її водою на ⅔ висоти формочок. Велику форму ставлю на деко і прибираю в розігріту духовку. Після випікання зливаю гарячу воду з великої форми і заливаю холодную.
4. Даю панна котте повністю охолонути і прибираю в холодильник на 2-3 години (краще на ніч) для стабілізації. Першу порцію я дістав з формочки і полив сиропам.

5. А другу порцію посипав цукром і обпік пальником, щоб вийшла хрустка скоринка. Панна котта вийшла з дуже ніжною текстурою. Незважаючи на це, десерт тримає форму навіть без желатину. Це неймовірно смачно!