Кавові мафіни з чізкейк і штрейзеля

Кавові мафіни з чізкейк і штрейзеля простий рецепт в духовці. Мафіни – це випічка, яка і в бенкет і в світ, як говориться. Моє гасло сьогодні і завжди – «Більше світу, більше бенкету, більше маффін, а не вотэтовотвсе». Взагалі смачна їжа об’єднує, хай вже хоч що-то нас об’єднує в цьому божевільному світі.
Рецепт “Кавові мафіни” з першої книжки Вікторії Мельник «Чізкейк всередині». «Смак такий м’який, не нудотний, з легким відтінком кави та кориці, повітряної сирною начинкою та хрусткою шапкою» – пише Віка. Я перевірила і повністю згодна))) З дозволу автора пишу рецепт для вас).

Інгредієнти

Штрейзель:
борошно 50 г, цукор 25 г, вершкове масло 25 г, запашні мигдальні пелюстки – 50 р.

Сирна начинка:
сирний сир вершковий – 230 г, яйця 1 шт, цукор 40 р.

Тісто:
борошно 150 г, цукор 75 г, розпушувач 1,5 ч. л. сіль-щіпка, кориця 1/4 ч. л, кефір 125 г, кава (розчинна) – 1 ст. л., вершкове масло 50 г, яйця 1 шт.

Кавові мафіни з чізкейк і штрейзеля покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 180-200 гр. Приготувати штрейзель: холодне масло нарізати кубиками і перетерти руками з цукром і борошном у крихту. Прибрати в холодильник. Для сирної начинки змішати все разом, прибрати в холодильник. Для тіста: вершкове масло розтопити і охолодити до кімн. температуры.
2. Змішати всі сухі інгредієнти (борошно, цукор, розпушувач, сіль, корицю, кава). У суху суміш додати всі інші і просто перемішати віночком або ложкою до з’єднання. Я випікала мафіни спец. формочках бумажных.
3. Можна самостійно з пергаменту зробити імпровізовані формочки (тоді їх потрібно вкласти в силіконову форму або в металеву з осередками для випікання маффінів).
4. Викласти у форми спочатку тісто на ½ об’єму, потім зверху сирну начинку і щедро посипати штрейзеля і підсмаженою миндалем.

5. Я все тісто і начинку викладала з кондитерських мішків – це дуже зручно. Випікати 25-35 хв до сухої зубочистки. Вийняти, остудити, подавати. А ще чекати, сподіватися, вірити, любити)