Липкі дріжджові булочки на молоці

Липкі булочки не залишать нікого байдужим. Шалено смачні, повітряні, пряні, запашні, солодкі. Захват! Як зробити Липкі дріжджові булочки на молоці рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто:
– Молоко 120 гр;
– Дріжджі пресовані 11 гр;
– Цукор 1 ст. л з гіркою (20гр);
– Яйця 3 шт (120 гр);
– Сіль щіпка;
– Масло вершкове (кімнатної температури) 100 гр;
– Борошно 400 гр.

Начинка:
– Масло вершкове (кімнатної температури) 100 гр;
– Цукор коричневий 150 гр
– Цедра 1 апельсина (6-10 гр);
– Сік апельсиновий 30 гр;
– Мед 50 гр;
– Кориця 1 ч. л з гіркою (5 гр);
– Горіхи 30 гр за бажанням (я не додавала).

Липкі дріжджові булочки на молоці покроковий рецепт

1. У тепле молоко додати дріжджі і цукор, перемішати. Потім яйця, сіль і масло кімнатної температури. Поступово додаємо борошно і перемішуємо міксером на середній швидкості. Потім збільшуємо швидкість і добре вимішуємо тісто. Воно виходить еластичним, м’яким і не прилипающим до рук. Прибираємо тісто в контейнер, накриваємо і даємо піднятися 1 час.

2. Для начинки змішуємо всі інгредієнти (крім горіхів) і добре перемішуємо міксером або просто ложкою. Начинку прибираємо в холодильник. Горіхи потрібно злегка обсмажити на сухій сковороді і подрібнити (я готувала без горіхів). Тісто розкачати в прямокутник товщиною приблизно 5 мм.
3. Викласти на тісто половину начинки, залишити вільний край тіста 3-5 см і змочити його водою. Начинку посипати половиною горіхів. Згорнути тісто в тугий рулет, добре защепити краї. Розрізати на 6 рулетиків гострим ножем. У форму покласти пергамент.

4. На пергамент викласти решту начинку, посипати горіхами, викласти рулетики на однаковій відстані один від одного. Накрити плівкою або пакетом. Дати постояти 40-60 хвилин в теплому місці без протягів. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 25-30 минут.

5. Даємо булочкам охолонути 10-15 хвилин. Накриваємо форму з булочками пергаментом і перевертаємо їх. Наливаємо Улюблений напій: кава, чай, какао, компот, воду……. І насолоджуємося неймовірно смачною випічкою. Готуйте з удовольствием.

Відео рецепт 👇