Рис для суші та ролів з лососем

Як смачно зробити Рис для суші та ролів з лососем простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Самий головний інгредієнт смачних суші або ролів це правильно приготований рис. Рис купуємо спеціально для суші або звичайний круглозерновой. Але точно не пропарений і не шліфований. Зараз рис для суші є в будь-якому супермаркеті. З 250 г сирого рису у вас вийде 4-5 порції ролів.

Інгредієнти

На 1 частину рису беремо суворо 1 і 1/3 частина води.
Наприклад у мене склянку рису 250 г – значить води взяла 1 склянку (цей же) і 1/3 частина. Якщо додасте більше – буде каша.
Сіль 3 г
Рисовий оцет 30 р
Цукор 1 ч. л

Рис для суші та ролів з лососем покроковий рецепт

1. Добре промиваємо рис кілька разів, заливаємо водою. Трохи солимо і варимо не перемішуючи до готовності приблизно 15 хвилин. Розповідаю докладніше: якщо готуєте в мультиварці або в рисоварці то там все просто. Рис заливає водою, ставите потрібний режим, закриваєте кришкою і через 12-15 хвилин готово!

2. Якщо варити в каструлі, то рис заливаєте водою, доведіть до кипіння на сильному вогні, далі знижуєте вогонь до мінімуму, закриваєте кришкою і засікати 12-15 хвилин до готовності. Перемішувати не треба. Тим часом рисовий оцет з’єднайте з цукром і добре перемішати. Відправить його у готовий гарячий рис, перемішати і залишити до повного застигання на годину в прохолодне место.

3. Беремо лист норі ( у мене половинка) кладемо гладкою стороною вниз. Мокрими руками беремо рис і рівномірно розподіляємо не товстим шаром, відступивши від верхнього краю 1,5 див. Вирівнюємо килимком. Викладаємо абсолютно будь-яку начинку (вершковий сир, овочі, морепродукти, курку, ікру, листя салату, крабові палички і тд) і акуратно загортаємо в рол. ЗАЛИШАЄТЬСЯ тільки розрізати і насолоджуватися. Приємного апетиту

Відео рецепт 👇